Çağlayan Adliyesi'nde 'DEM' gerginliği

Van'daki mazbatanın DEM Partili PKK sevici Abdullah Zeydan'dan alınarak AKP adayına verilmesine karşı Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde izinsiz nöbet tutmak isteyen bazı avukatlar, çevik kuvvet polisi tarafından engellendi.

Van'da DEM Partili büyükşehir belediye başkan adayı PKK sempatizanı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınarak mazbatanın AK Partili Abdulahat Arvas'a verilmesinin ardından başlayan provokasyonlar Çağlayan Adliyesi'ne de sıçradı. 

İZİNSİZ EYLEME POLİS MÜDAHALE ETTİ

DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı PKK'lı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınmasının ardından Çağlayan Adliyesi'nde toplanan bazı avukatlar, izinlerinin olmadığı yönünde uyarılmalarına rağmen dağılmayarak eylemlerine devam edince polis müdahale etti

Adliyede taraflar arasında arbede olduğu öğrenildi. Bazı avukatların bekleyişi sürüyor

 ABDULLAH ZEYDAN'A NEDEN MAZBATA VERİLMEDİ?

“PKK sizi tükürüğünde boğar” sözlerinin sahibi DEM Partili Abdullah Zeydan, terör propagandası suçundan hüküm giymiş birisi.

 İNFAZIN TAMAMLANMASININ ARDINDAN 3 YIL GEÇMESİ GEREKİYOR

Memnu haklarının iadesi ve aday olup seçilebilmesi için infazın tamamlanmasından sonra üzerinden üç yıl vakit geçmesi gerekiyor.

Hükmün kesinleşme tarihi Yargıtay kararıyla 20.12.2022. Memnu hakların iadesi için bu tarihin üzerinden üç yıl geçmesi gerekiyor. Kanunlara göre Zeydan'ın memnu haklarının idadesi en erken 2025 yılı sonunda yapılabilir.

3 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Ousmane Dembélé kimdir? Ousmane Dembélé kaç yaşında, nereli? Eurovision'a Filistin bayrağı ile girmek yasaklandı!
Sonraki Haber