Uzmanların tüm uyarılarına rağmen içiyorlar şifalı sanılan su organ yetmezliğine yol açabilir!

Muş'un Gümüşali köyünde, böbrek taşını erittiği öne sürülen ve 'şifalı' olarak anılan suyun yoğun miktarda bakteri içerdiği belirlendi. Konuya ilişkin uyarıda bulunan Prof. Dr. Serhat Vançelik, "Su analizinde tespit edilen bakteri miktarları çok yüksek seviyede. Basit ishalden kana karışıp ciddi enfeksiyonlara kadar geniş bir yelpaze gösteren bakterinin suda hiç olmaması gerekir. Bazı sularda organ yetmezliklerine neden olabilen çeşitli ağır metaller vardır" dedi.

Kent merkezine 40 kilometre uzaklıktaki Gümüşali köyünde çıkan suyun böbrek taşına iyi geldiği iddia edildi. Bunu duyan bölge halkı da köye akın ederek hem sudan içip hem de bidonlara doldurarak evlerine götürmeye başladı. Bunun üzerine haziran ayında suyla ilgili olarak çalışma başlatıldı. İncelenmek üzere sudan alınan numunelerde yapılan araştırmada, içerisinde yoğun miktarda bakteri bulunduğu belirlendi.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız... Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu!