Uzmanlar, kalp hastalarını artan sıcaklıkla birlikte oluşabilecek şikayetler konusunda uyardı

Serin ve rüzgarlı hava sonrası Avrupa'dan Türkiye'ye gelecek olan sıcak hava, nem ile birleşince kronik kalp hastaları için ciddi tehlike oluşturabilecek. Prof. Dr. Cengiz Köksal, bu durumda kalp hastalarının 1,5-2 litre su tüketmelerini, mümkünse güneşin ışınlarının en yoğun olduğu vakitlerde dışarı çıkmamaları ve şikayetlerin artması durumunda sağlık kuruluşuna başvurmaları konusunda uyarıda bulundu.

Son günlerde Avrupa’yı etkisi altına alan hava sıcaklıkları, bazı bölgelerde ulusal acil durum ilan edilmesine neden oldu. Uzmanlar yaz aylarının bugüne kadar rüzgârın etkisiyle serin geçtiğini fakat önümüzdeki günlerde Avrupa’da görülen sıcaklıkların Türkiye’de de hissedileceğini belirtiyor. Özellikle Marmara ve Ege bölgesinde kendini hissettirecek sıcak hava, nem ile birleşince kronik kalp hastaları için ciddi tehlike oluşturabilecek.

İran, Irak ve Pakistan'da Reisi için toplandılar! Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024! Uçakta korku dolu anlar! Dev Derbi Avrupa basınında: F.Bahçe, G.saray'ın partisini mahvetti!