Uzmanlar duyurdu! Burun akıntısı, baş ağrısı ve öksürük semptomlarını 1 günde geçirmek mümkün!

Son dönemlerde çocuğundan yaşlısına herkeste artan baş ağrısı, burun akıntısı ve öksürük semptomlarına ilişkin uzmanlardan açıklama geldi. İşte nezle belirtilerini 1 günde yok eden o yöntemler…

2019 yılının sonunda ortaya çıkan ve şimdiye kadar yapılan araştırmaların yayınlanan sonuçlarına göre bir yarasa türünden insana geçtiği tahmin edilen koronavirüs, tam 3 yıldır dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. İlk olarak Wuhan- Çin’de görülen sonrasında ise günler içerisinde tüm dünya ülkelerine yayılarak kişilerin hayatlarını tehdit eden ve özellikle de ilk yılında dünya genelinde milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan koronavirüs salgını, uzun bir süre boyunca maske kullanımının zorunlu tutulmasına yol açtı.

Koronavirüsten korunmak adına dünya genelinde uygulanan maske takma zorunluluğu, beraberinde birçok farklı rahatsızlığın da ortaya çıkmasına sebep oldu. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre mevsimsel olarak ortaya çıkan ve bağışıklığı bir yıl süren birçok virüs, maske takılmasının zorunlu olduğu zamanlarda kişilerin immün sistemleri tarafından unutuldu. Bu durum da yeni dönemde virüslerin bir araya gelerek üçlü salgının hissedilmesine sebep oldu.

Son dönemlerde RSV, koronavirüs ve grip ile mücadele eden ve bu üç farklı virüsün birbirlerinden nasıl ayrıt edilecekleri konusunda oldukça zorlanan vatandaşlar, uzmanların da bu noktada kafalarının karıştığına şahitlik etti. Temel olarak üç virüste de boğaz ağrısı, burun akıntısı ve öksürme semptomları gözlenirken uzmanlardan nezleye ve soğuk algınlığına bağlı olarak çıkan bu belirtilere ilişkin tedavi yöntemleri açıklaması geldi.

YÜZDE YÜZ ETKİLİ İKİ YÖNTEME DİKKAT ÇEKTİLER!

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre virüslere bağlı olarak değil de mevsim geçişlerine veya soğuk algınlığına bağlı olarak ortaya çıkan boğaz ağrısı, burun akıntısı ve öksürük semptomlarını ortadan kaldıran en etkili iki yöntem, bol bol dinlenmek ve fazla miktarda sıvı tüketmek olarak gösterildi.

ÖKSÜRÜK, BURUN AKINTISI VE BAŞ AĞRISI SEMPTOMLARI İLE NASIL BAŞA ÇIKILIR?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre son dönemlerde sıklık ile gözlenen buruk akıntısı, öksürük ve bağ ağrısı semptomları ile başa çıkmanın yolları, şu şekilde sıralandı:

  • Ilık bir duş almak
  • Sıcak su buharını solumak
  • Tempolu yürüyüş
  • Düzenli egzersiz
  • Köri baharatı tüketmek
  • Sıcak içecek tüketimi
  • Ilık su tüketimi
3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber