Uzman öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı? Sonuç sorgulama nasıl yapılır? MEB ÖKBYS sınav sonuç ekranı açıldı mı?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav sonuçları açıklandı mı? 19 Kasım Pazar günü online olarak yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı'nın (ÖKBYS) sonuçları Öğretmenler Günü olan 24 Kasım'da ilan edilecek. Sonuçlar açıklandı mı?

Sınava katılım sağlan öğretmenler, http://www.meb.gov.tr  ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr  internet sitesinden uzman öğretmenlik sınav sonucunu görüntülenebilecek. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı 19 Kasım 2023 tarihinde online olarak sınav uygulaması olarak yapılmıştı. "Uzmanlık öğretmenlik sınavı" olarak da tanımlanan sınavın sonuçları için 24 Kasım Cuma sinyali verilmişti.

SONUÇLAR NE ZAMAN, SAAT KAÇTA DUYURULACAK?

ÖKBYS 2023 kılavuzuna göre, uzman öğretmenlik sınav sonuçları 24 Kasım 2023 tarihi itibari ile http://www.meb.gov.tr   ve/veya http://odsgm.meb.gov.tr  internet adresinden yayınlanacak.

SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SINAV NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

Sınav değerlendirmesi 100 puan üzerinden yapılmaktadır. Yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilememektedir. Sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan almış kişiler başarılı sayılacak.

Sınavda değerlendirmede [Puan=(Doğru Sayısı/Soru Sayısı)x100] formülü kullanılır. Sınavda her soru eşit puan olarak hesaplanmaktadır.

Cevap anahtarı üzerinde hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi durumunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular katılacaktır.

Değerlendirme esnasında Merkez Sınav Kurulu kararı ya da yargı mercilerinden iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılıp geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması ile puanlama yapılacaktır.

Galatasaray'da başkan adayı Süheyl Batum'un listesi belli oldu Murant adam Jayden Oosterwolde! Sezonu kapattı derken, geri döndü! İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80’e ulaştı
Sonraki Haber