"Daha yeni başladık"

Başta Trabzon ve Giresun'da dün akşam saatlerinde görülen ve ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteor çarpmalarının bir tehlikesinin olup olmadığı merak konusu oldu. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bu tür doğa olaylarının görüleceğini söyleyerek "daha yeni başladık" dedi.

Türkiye semaları dün akşam saatler 22.57'yi gösterdiğinde atmosfere giren ve ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteor düşmesine sahne oldu. Atmosfere giren ve ortalığı gündüz gibi aydınlatan meteor Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Trabzon ve Giresun başta olmak üzere bir çok ilde kameralar tarafından görüntülendi.


"DÜNYANIN SONUNUN METEOR ÇARPMASI SONUCU OLACAĞI YÖNÜNDE TEORİLER VAR"

Meteor yağmuru ve meteor düşmesinin, dünyanın en doğal olaylardan oluğunu, korkulacak ve endişe edilecek durum olmadığını belirten Prof. Dr. Bektaş, "Meteor yağmurlarının bile takvimi var. Kuzey yarım kürede özellikle Türkiye'nin de içinde bulunduğu bölgede bu meteor yağmurlarının daha çok şov şeklinde görmek mümkün. Bunlar nedir? 'Uzayda kuyruklu yıldızların molozları' diyebileceğimiz parçalardır. Bu parçalar atmosfere girdikleri andan itibaren yüksek sıcaklık ve sürtünmeden dolayı azami bir enerji açığa çıkarıyorlar ve parlıyorlar. Bunların büyük bir kısmı atmosferde eriyor ve dünyaya da taş olarak düşmüyor ama bazıları da taş olarak düşüyorlar. Dünyanın sonunun meteor çarpması sonucu olacağı yönünde teoriler de var.

"ENDİŞE EDİLECEK VE KORKULACAK BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Üniversiteye bazı vatandaşlar bu tip taşları getiriyorlardı. Göktaşı mı, değil mi; öğrenmek için. Bu doğa olayı bir 'şok' şeklinde görülen doğa olayı. Endişe edilecek ve korkulacak bir durum söz konusu değil. Meteor düşmelerini görebileceğiz, daha yeni başladık" şeklide değerlendirmede bulunmuştu.

Test uçuşu başarıyla gerçekleşti 16 PKK'lı terörist hava harekatıyla öldürüldü! UEFA'dan Halil Umut Meler'e yarı final görevi
Sonraki Haber