Uzman isim uyardı: O hastalık trafik kazası riskini artırıyor

En sık görülen uyku hastalığı olan uyku apnesinin araç trafiğini de tehdit ettiği belirtiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, hastalığın tedavi edilmemesinin hipertansiyon, enfarktüs ve kalp ritmi gibi rahatıszlıklara yol açabileceğinin altını çizerek, trafik kazası riskini de artırdığını vurguladı.

Nöroloji Uzmanı Dr. Cem Ortaçbayram, en sık rastlanan uyku hastalığı olan uyku apnesiyle ilgili önemli bilgiler verdi. Uykuda nefesin 10 saniye ve daha uzun süreyle kesilmesinin “apne” olarak adlandırıldığını belirten Dr. Ortaçbayram, uykudaki bu nefes kesilmelerinin bir saatte 5’ten fazla yaşanması halinde “uyku apnesi sendromu”nun söz konusu olduğunu anlattı.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... Survivor All Star'da gecenin kazananı kim oldu? İşte yeni fragman En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları!