Üniversiteler 15 Şubat Pazartesi açılıyor mu? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Yaklaşık olarak bir yıldan beri uzaktan eğitime devam etmek zorunda kalan üniversite öğrencileri yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak etmekte. Peki, üniversiteler 15 Şubat'ta açılacak mı?

Belirli sınıfların okula geri döneceğini açıklayan Milli Eğitim Bakanı’nın ardından gözler YÖK’e çevrildi. Üniversite öğrencilerinin uzun zamandır dönmeyi istedikleri yüz yüze eğitim öğretim için Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak sorusunu araştırdık.

Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak soruları tekrar gündeme oturdu. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından Sağlık Bakanlığına bir yazı gönderildiği, ayrıca ülkemizdeki üniversitelerde 2020-2021 bahar dönemi için yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin görüşlerinin YÖK’e bildirilmesi istendiği bilinmektedir.

Üniversiteler açılacak mı, ne zaman açılacak?

Yükseköğretim Kurulu henüz üniversitelerin açılış tarihini açıklamadı. Üniversitelerin ne zaman başlayacağı ile ilgili merak içinde olan öğrenciler için detaylar geldikçe haberimizde yer alacaktır.

Sağlık Bakanlığı tarafından olumlu bir yazı gönderilmediği takdirde ikinci dönemde de öğrencilerin yüz yüze eğitime geçeceği düşünülmemektedir. Birçok ülkede erkenden yüz yüze eğitimden sonra tekrar online derse geçildiği görülmüştür. Kamu sağlığı için Sağlık Bakanlığı’nın yazıları dikkate alınarak ilerlenmektedir.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber