Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için İstanbul'da imzalanan anlaşma, dünya gündeminde!

Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Birleşmiş Milletler (BM) arasında "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi"nin imzalanması dünya basının en önemli gündemlerinden biri oldu. Fransa ve İtalya basını, söz konusu anlaşmanın imzalanması için Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu çabaya dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in hazır bulunduğu; Ukrayna ve Rusya taraflarının katıldığı, "Tahıl ve Yiyecek Maddelerinin Ukrayna Limanlarından Emniyetli Sevki Girişimi Belgesi" olarak imza altına alınan anlaşmanın töreni Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde düzenlendi.

Marmaray saatleri 2024! Marmaray hafta içi ve sonu kaça kadar açık? Motorine indirim geldi, benzine indirim gelecek mi? Meteoroloji'den ciddi uyarı: 11 kente sağanak yağış ve dolu geliyor Türkiye'de yılın en iyi işverenleri belli oldu... AK Parti 2024 yerel seçimlerinde neden oy kaybetti? 30 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı! İşte o kararlar...