Ücretsiz doğalgaz desteği devam ediyor mu 2023-2024? Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman bitecek? Ücretsiz doğalgaz desteği kaç TL?

Ülkemizde son dönemde enerji maliyetlerindeki artışlarla birlikte, vatandaşların enerji faturalarıyla ilgili merakları da artmaktadır. Bu bağlamda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz yıl Nisan ayında yaptığı açıklamalar, ücretsiz doğalgaz desteği konusunda ayrıntıları içeriyordu. Peki, ücretsiz doğalgaz desteği devam ediyor mu 2023-2024? Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman bitecek? Ücretsiz doğalgaz desteği kaç TL? İşte 2023-2024 yılında ücretsiz doğalgaz desteği ayrıntıları...

Özellikle soğuk hava koşullarının etkisini gösterdiği bu dönemde, enerji maliyetlerinden kaynaklanan ekonomik sıkıntıları hafifletmeyi amaçlayan doğalgaz desteğinin 2024 yılında olup olmayacağı merak ediliyor. Vatandaşlar, doğalgaz kullanımı ve faturaları konusunda bu bilgileri göz önünde bulundurarak daha bilinçli bir şekilde hareket etmek adına ücretsiz doğalgaz desteğinin ne kadar süre boyunca devam edip etmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki, ücretsiz doğalgaz desteği devam ediyor mu 2023-2024? Ücretsiz doğalgaz desteği ne zaman bitecek? Ücretsiz doğalgaz desteği kaç TL?

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ DEVAM EDİYOR MU? 2023-2024

Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına göre, ücretsiz doğalgaz desteği kapsamında, hanelerde gerçekleşen aylık doğalgaz tüketimleri için tahakkuk edecek faturalarda 25 metreküpe kadar olan tüketim için doğalgaz bedeli alınmamaktadır. Bu destek, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından bir kararname ile hayata geçirilmiştir.

Bu kararname, ibadethane ve cem evi abonelerini de kapsamaktadır. Bu abonelerin 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkuklarındaki sistem kullanım bedellerinin tamamı ile 1 Mayıs 2024'e kadar tahakkuk edecek sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Bakanlığın bütçesinden karşılanmaktadır.

ÜCRETSİZ DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN BİTECEK?

Ücretsiz doğalgaz desteği, yayımlanan kararnameye göre, 1 yıllık bir süreyle sınırlıdır. Bu süreç, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecektir. Dolayısıyla, vatandaşlar bu tarihe kadar 25 metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimlerinde ücretsiz destekten faydalanabileceklerdir.

ÜCRETSİZ DOĞAL GAZ DESTEĞİ KAÇ TL?

Ücretsiz doğalgaz desteği ile 25 metreküpe kadar olan tüketimlerde doğalgaz bedeli alınmaması, vatandaşlara ekonomik bir rahatlama sağlamaktadır. 1 metreküp fiyatı baz alındığında, 25 metreküp doğalgazın değeri 102 ila 110 Türk Lirası arasında değişmektedir. Bu da doğalgaz faturalarında aylık ortalama 100 ila 110 Türk Lirası arasında bir indirim anlamına gelmektedir.

10 yıllık Türkiye tahvili JPM endeksine eklendi Eşin cebinden habersiz para almak boşanma nedeni sayıldı Galatasaray'da tam 10 ayrılık! İşte kalacak ve gidecek futbolcular
Sonraki Haber