TUSKON nedir, ne iş yapar? TUSKON neden kapatıldı?

TUSKON ya da tam adıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu 2005 yılında kuruldu. 211 işadamı derneği ve birçok ülkede faaliyet gösteren federasyonlara bağlı 150'den fazla derneğin üye olduğu bir işadamları konfederasyonudur. Peki TUSKON neden kapatıldı? Başkanı kimdir?

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu ya da TUSKON İstanbul, Pekin, Moskova, Washinigton, Brüksel gibi başkentlerde elçilikleri bulunan bir işadamları konfederasyonudur. 2005 yılında kurulmuştur ve başkanı Rızanur Meral'dir.

TUSKON NEDEN KAPATILDI?

TUSKON 5 yıl önce FETÖ Soruşturması kapsamında KHK ile kapatıldı. 15 Temmuz Darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütünün iş dünyası yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı çıkarılan ancak adreslerinde bulunamayan, aralarında dönemin TUSKON Başkanı Rızanur Meral'in de bulunduğu 114 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

TUSKON BAŞKANI KİMDİR?

Türkiye İşaadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu TUSKON Başkanlığını yine FETÖ sorusturması kapsamında hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Rızanur Meral yapmıştır.

Gıda ile temas eden plastik malzemelere düzenleme geldi! İşte detaylar Kariye Camii, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla ibadete açılak 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar...
Sonraki Haber