Turp nedir, nerede yetişir? Sağlık deposu turp nasıl tüketilir, faydaları nelerdir?

Doğanın en özel lezzetlerinden biri olan turp nedir, nerede yetişir? Turp nasıl tüketilir? Kış aylarında tüketmeniz gereken turpun hangi rengi daha sağlıklı?

Sağlık için bolca tüketilmesi gereken turp sağlıklı mı? Turp nerede yetişir? Doğal zenginliklerimizden biri olan turpu kimler tüketebilir? İşte tup hakkında tüm merak edilenler...

TURP NEDİR, NEREDE YETİŞİR?

Turp, turpgiller familyasından sebze olarak tüketilen bir bitki türüdür. Meyvesi etli ve genelde beyaz renktir. Kara turp, beyaz turp, kırmızı turp gibi çeşitleri vardır.

Turpun anavatanı Asya'dır. Tüm dünyaya Asya'dan yayılmıştır. Türkiye'de de yaygın olarak yetiştirilir.

Turp, toprakta yetişir. Tohumdan yetiştirilir. Turp tohumları ilkbaharda veya sonbaharda ekilir. Turplar, ekimden yaklaşık 2-3 ay sonra hasat edilir.

Turp, çiğ olarak tüketilebilir. Salatalarda, mezelerde, sandviçlerde kullanılabilir. Ayrıca, haşlanarak, kızartılarak veya pişirilerek de tüketilebilir.

Turp, besin değeri yüksek bir sebzedir. A, C, E vitaminleri, potasyum, kalsiyum, demir gibi mineraller içerir.

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Migros'tan bakım ürünlerinde %50'ye varan indirim fırsatları! Emeklilerin temmuz zammında son gelişme! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Yurt dışından telefon getirenler dikkat! Dursun Özbek'ten Galatasaray'a seçim bombası! Dünyaca ünlü yıldız...