Türkiye'nin dolar zengini illeri belli oldu! İlk 3'teki şehir şaşırttı

Türkiye'nin dolar zengini illeri belli oldu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) verilerine göre, toplam mevduatı içinde dövizin payı en yüksek il eylül sonu itibarıyla yüzde 48,9’la Aksaray oldu. Bu ili yüzde 46,4’le Nevşehir ve Kırşehir izledi. Türk Lirası mevduatında ise en zengin şehir İstanbul oldu. İşte Türkiye'nin dolar zengini illeri...

Dünya Gazetesi Yazarı Naki Bakır, BDDK verilerine göre, iller bazında dolar ve TL mevduat dağılımını analiz etti. Bakır, yazısının girişinde, "Ülke genelinde mevduat hacmi içinde döviz payında ciddi düşüş yaşanan yılın ilk dokuz ayında, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat gibi Orta Anadolu illeri payları gerilemekle birlikte ilk sıralarda yer almaya devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) açıkladığı toplulaştırılmış aylık verilere göre toplam yurt içi mevduat, ocak-eylül döneminde yüzde 49,7 oranında 4,1 trilyon lira artarak 12 trilyon 354 milyar liraya ulaştı." analizini paylaştı. 

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!