Türkiye'nin 1 milyon sığınmacıyı güvenli bölgeye yerleştirme planına Esed rejiminden skandal çıkış

Türkiye'nin Suriye'den gelen 1 milyon sığınmacıyı güvenli bölgelere gönderme planına Esed rejiminden skandal çıkış geldi. Esed rejimine bağlı Dışişleri Bakanlığı, söz konusu projeye karşı olduklarını belirterek, diğer ülkelere çağrı yaptı.

Suriye'de yıllardır süren iç savaş nedeniyle milyonlarca Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Suriyelilerin büyük bir kısmı da başta Türkiye olmak üzere çevre ülkelere göç etmek zorunda kaldı.

Son dönemde ülkemizde de gündem konusu haline gelen sığınmacıların ülkelerine geri dönüşü için yeni bir proje açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 1 milyon Suriyelinin ülkelerindeki güvenli bölgelere geri gönderileceklerini belirtti.

ESED REJİMİNDEN SKANDAL ÇIKIŞ

Türkiye'nin sığınmacıları güvenli bölgelere yerleştirme planına Esed rejiminden skandal bir çıkış geldi. Esed rejimi söz konusu projeye karşı çıktıklarını söyledi. Dışişleri Bakanlığı, Esed rejimine yakın haber ajansı SANA'ya yaptığı açıklamada "Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti, bu tür oyunları kesinlikle reddediyor." ifadelerini kullanarak diğer ülkelere Türkiye'yi finanse etmeme çağrısı yaptı.

Akdeniz gece vakti sallandı! Naci Görür o bölgeyi işaret etti! Usta sanatçı Armağan Şenol hayatını kaybetti!
Sonraki Haber