Türkiye Play-Off muhtemel rakipler belli oldu! 2022 Dünya Kupası Play-Off nasıl oynanıyor?

Türkiye Play-Off muhtemel rakipleri merak ediliyor. 2022 Dünya Kupası Elemeleri G Grubu son maçında Karadağ'ı 2-1 mağlup eden Millilerimize bu skor yetmedi. Çünkü Hollanda evinde Norveç'i 1-0 mağlup ederek grubu lider bitirdi. Böylelikle A Milli Futbol Takımı Dünya Kupası'na gidebilmek için Play-Off mücadelesi verecek. Peki Dünya Kupası Play-Off nasıl oynanıyor?

A Milli Futbol Takımımız deplasmanda karşılaştığı Karadağ'ı 2-1 mağlup etti. Maç öncesi 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılabilmek için grubu lider bitirme şansı bulunan Millilerimize bu skor yetmedi. Hollanda'nın evinde Norveç'i 1-0 mağlup ederek grubu lider bitirmeyi garantiledi. Böylelikle A Milli Futbol takımı Dünya Kupası'na gidebilmek için Play-Off mücadelesi verecek. İşte Türkiye Play-Off muhtemel rakipleri...

TÜRKİYE PLAY-OFF MUHTEMEL RAKİPLER BELLİ OLDU!

MUHTEMEL PLAY-OFF RAKİPLERİ

Grubu ikinci bitirmemiz halinde play off da diğer gruplardan gelecek kesinleşmiş ve olası diğer ikinci rakiplerin güncel durumu

1 Rusya ( kesin )
2 İskoçya ( kesin )
3 Portekiz( kesin )
4 İsveç ( kesin )
5 Kuzey Makedonya ( kesin )
6 Polonya ( % 99.99 )
7 Galler / Çek  ( galler avantajlı )
8 Finlandiya / Ukrayna ( finler avantajlı )
9 İtalya / İsviçre ( ortada )

PLAY-OFF NASIL OYNANACAK?

Grup lideri olan 10 takım doğrudan Katar Dünya Kupası'na katılma hakkı elde ediyor. Grıup ikincisi diğer 10 takım ve Uluslar Ligi'nden gelecek iki takım play-off maçlarına kalıyor. Play-Off maçları tek maç usülüne göre oynanıyor. Play-Off maçları sonrası ise 3 takım Dünya Kupası'na gidiyor.

A Milli Takım2ın Play-Off'a kalması durumunda Dünya Kupası eleme yolculuğumuz bir hayli uzayacak. Şu an seri başı değiliz. Ancak Dünya Kupasına gidebilmek için 2 tur geçmek gerektiğinden Türk Milli Takımının işi bir hayli zor gözüküyor.

A Milli Futbol Takımı tarihinde iki kez Dünya Kupası'na katılma şansını yakaladı. 1954 ve 2002 yıllarında düzenlenen DÜnya Kupalarında en önemli başarısı da turnuva üçüncülüğü oldu.

Fenerbahçeli futbolculardan Samandıra'da galibiyet üçlüsü! 19 Mayıs 2024 Pazar TJK at yarışı koşu sonuçları açıklandı! Dünya Reisi'nin arama çalışmalarını Akıncı İHA'dan takip ediyor!
Sonraki Haber