Türkiye ekonomisinde 2023 karnesi! Ekonomide 2023 nasıl geçti?

2024 yılına girmemize sayılı günler kala, Türkiye'nin 2023 yılı ekonomi karnesini çıkardık. Şubat ayında yaşadığımız büyük depremler ekonomi üzerinde etkili olurken, enflasyonda yükseliş göründü, büyüme yavaşladı. Bununla birlikte Türkiye, keskin bir değişikliğine giderek, faiz politikasını baştan aşağı değiştirdi. İşte 2023 ekonomide Türkiye karnesi...

2023 yılı Türkiye ekonomisi için oldukça hareketli geçti.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 11 ilimizle birlikte bütün Türkiye'yi sarsan depremler ekonomi üzerinde de etkili oldu. Depremin yol açtığı hasar nedeniyle oluşan faturanın ise 120 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Depremin en önemli etkisi ise büyüme üzerinde görüldü. Depremin etkisinin hissedildiği 2. çeyrekte büyüme zayıfladı, 3. çeyrekte ise beklentilerin altında gerçekleşti. 

Akaryakıta çifte zam! İşte güncel benzin motorin fiyatları ŞOK'a ucuz fiyatlı bahçe mobilyaları ve bitki bakım gereçleri geliyor! Galatasaray'ın Fenerbahçe 11'i belli oldu! Abdülkerim Bardakcı şoku... Fenerbahçe'nin derbi ilk 11'i belli oldu! Edin Dzeko için şok karar... Galatasaray evinde yıkıldı, Fenerbahçe şansını son maça taşıdı! Bugün kimin maçı var? 19 Mayıs 2024 maç programı!