Türkiye dostu bir başbakandı... Türkiye, Japonya eski Başbakanı Shinzo Abe'yi hep bu fotoğrafla hatırlayacak...

Suikast sonucu hayatını kaybeden Japonya eski Başbakanı Shinzo Abe, başbakanlık döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yakın ilişki içindeydi. Türkiye dostu olan Abe, Marmaray açılışı, Japon Bahçesi açılışı, G-20 gibi etkinlikler için defalarca Türkiye'ye gelmişti.

Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe, dün Nara kentinde Liberal Demokrat Parti adayının seçim kampanyasına destek için açık havada yapılan etkinlikte yaptığı konuşma sırasında göğsünden vuruldu. Kanlar içinde kalan eski Başbakan acil hastaneye kaldırıldı.

HAYATINI KAYBETTİ

İlk açıklamada Abe'nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Japon medyasından servis edilen son dakika haberlerinde 67 yaşındaki Abe'nin yaşamını yitirdiği dünya kamuoyuna duyuruldu.

TÜRKİYE DOSTU BİR BAŞBAKANDI

Türkiye dostu bir Başbakan olan Abe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yakın ilişki içindeydi. 

JAPONLARLA ORTAK YAPILAN PROJE AÇILIŞLARINA KATILMIŞTI

Başbakanlığı döneminde Türkiye ile iyi bir ilişki sürdüren Abe, Marmaray açılışı, Japon Bahçesi açılışı, G-20 gibi etkinlikler için defalarca Türkiye'ye gelmişti. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi açılış törenine video konferans yöntemiyle katılmıştı. 

Başkan adayı Dursun Özbek'in yönetim listesi belli oldu Ünlü şarkıcı Yıldız Tilbe, polis aracına çarptı KPSS başvuruları başladı
Sonraki Haber