Türk mutfağının şifa deposu: Kuru fasulyenin faydaları nelerdir?

Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan kuru fasulye yanında pirin pilavıyla tam bir vazgeçilmezdir. Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan kuru fasulye aynı zamanda tam bir şifa deposudur. İşte kuru fasulyenin faydaları...

- ŞEKERİ OLANLARA DOST 

Kuru fasulye, şeker hastaları için önemli olan glisemik kontrol üzerinde antioksidan etkilere sahiptir. Böylece kan şekerinin düzenlenmesini sağlar.

Kuru fasulye, yemek sonrasında yaşanan glukoz yükselmesini azaltmaktadır. Düşük glisemik etkisi, yüksek lif içeriği gibi özellikleri sayesinde şeker hastalığı risklerinin en aza inmesine yardımcı olur.

- KANSERE KARŞI KORUR 

Çağımızın en kötü hastalıklarından olan kanserin tüm türlerine karşı kuru fasulye tüketerek korunabilirsiniz. Kuru fasulye, güçlü antioksidan özellikleri ile özellikle sindirim sisteminde yer alan kanserojen maddelerin yok olmasına yardımcı olmaktadır.

-BEYNİNİZİN DESTEKÇİSİ

Kuru fasulye, yüksek oranda içerdiği K vitamini sayesinde beyin hücrelerinin fonksiyonlarını yerine getirmesi için önemli ölçüde olumlu etkiler sağlamaktadır. Kuru fasulye tüketerek daha güçlü bir hafıza ve iyi çalışan bir beyne sahip olabilirsiniz.

BİM'den ucuza otomatik Espresso kahve makinesi! CarrefourSA'dan kamp ve spor malzemelerinde uygun fiyatlı fırsatlar! O bölgelerde kuvvetli yağış ve fırtınaya dikkat! İsrail'e bir darbe de oradan geldi Tokat depreminde kırılan fay hattı herkesi dehşete düşürdü! Şok sözler: "Galatasaray'ın en büyük şansı Ali Koç ve İsmail Kartal"