Türk kahvesi tansiyon çıkarır mı? Yüksek tansiyonda kahve içilir mi?

Türk kahvesi tansiyon çıkarır mı? Türk kahvesinin faydalarını saymakla bitiremeyiz. Antioksidan özelliğinden tutun da ömrü uzatmasına kadar birçok kanıtlanmış faydası vardır. Peki türk kahvesi tansiyonu çıkarır mı?

Birçok buluşmaya eşlik eden Türk kahvesinin faydaları konusunda birçok araştırma yapılmıştır. Özellikle günde birkaç fincan kahvenin tansiyonu etkilediğini düşünenen birçok kişi, yüksek tansiyon hastaları türk kahvesi tüketme konusunda biraz çekimser kalıyor. Peki türk kahvesi tansiyon çıkarır mı?

TÜRK KAHVESİ TANSİYON ÇIKARIR MI?

Geleneksel Türk kahvesinin faydaları içerisinde şunlar sayılır: Günde birkaç fincan kahve, birçok kanser türün korur. Özellikle sabah saatlerinde şekersiz olarak içilen kahvenin konsantrasyon yeteneğini güçlendirdiği söylenir.

Ancak yüksek tansiyon hastaları türk kahvesi içebilir mi sorusunun yanıtı basittir: Kısa dönemde kan basıncınızı artıracak olan türk kahvesi, uzun dönemde kan basıncınıza olan etkisi azalacaktır. Dolayısıyla türk kahvesinin tansiyon üzerinde bir etkisi yoktur.

Uzmanlar da içilen türk kahvesinin fincana bağlı olarak değişebildiğini söylüyor. Günde 1-3 fincan içilen kahvenin kişinin sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenir.

Türk kahvesinin faydaları....

Bilim insanlarının yaptığı en son araştırmalar gösteriyor ki türk kahve tüketimi şeker hastalığı riskini azazltıyor.  Günlük belirli bir dozda içildiği takdirde Tip 2 diyabete yakalanma riskini yüzde 32 azalttığı söyleniyor.

Kafein içeriği ile birlikte spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi spor esnasında yağ yakımını artırıyor. Adrenalin hormonu salgılatarak kalp ve dolaşım sisteminin uyarılmasını ve daha fazla enerji yakımını sağlıyor.

Türk kahvesi tansiyonu nasıl etkiler? Düşürür mü, çıkarır mı?

Türk Kahvesi kısa dönemde kan basıncınızı yükseltip tansiyonunu çıkarsa da uzun dönemde günlük dozda alınan Türk kahvesi tansiyonu etkilemez.

Mustafa Destici: 'Ankara'da yaşayan hiç kimse Hititlerin torunu değil' Sivas'ta müstakil eve yıldırım düştü! Evin son hali dehşete düşürdü! Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili İsrail'in rezil iddiaları yalanlandı
Sonraki Haber