Türk astronotun seçimi nasıl yapılacak?

Uzaya bir Türk vatandaşının gönderileceğinin açıklanması büyük heyecan yarattı. Türkiye tarihine geçebilmek için adayların hem bilimsel altyapıya hem de fiziki ve psikolojik dayanıklılığa sahip olması ön şart durumunda. Çünkü bu yolculuk turistik bir ziyaret olmayacak. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda 10 gün kalması planlanan Türk vatandaşı seçimin ardından tam 2 yıl sürecek eğitim ve test aşamalarından geçecek. İşte, Türk uzay adamının seçiminde izlenecek yollar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tanıttığı Türkiye'nin Milli Uzay Programı, tüm ülkede büyük heyecan yarattı.

Milli Uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefin Cumhuriyet'in 100'üncü yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmek olduğunu ifade eden Erdoğan, son hedefin ise bir Türk vatandaşını uzaya göndermek olduğunu söyledi.

Erdoğan, "Uzaya bir vatandaşımızı göndermeyi, turistik gezi olarak değil, gelecek nesillere yol gösterecek bir bilim misyonu olarak tasarlıyoruz" ifadesini kullandı. 

Erdoğan, uzaya gitme niteliklerine sahip kişinin gönüllüler arasından seçilerek, gerekli eğitimleri almasını sağlayacaklarını ve uzaya göndereceklerini de sözlerine ekledi.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı! BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Münih geriden geldi Madrid pes etmedi!