Turgut Özal nasıl öldü? Vefatı üzerinden 26 yıl geçti

Turgut Özal nasıl öldü? Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü üzerinde tam 26 yıl geçti.Türk siyasetinde iz bırakan isimler arasında yer alan Turgut Özal 17 Nisan 1993'te yaşamını yitirdi. 8. Cumhurbaşkanı olan Özal'ın kesin ölüm nedeni tespit edilemedi. Detaylar haberimizde...

Turgut Özal nasıl öldü? 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal 26 yıl önce aramızdan ayrıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümü mezunu olan Özal, 20 Mayıs 1983'te Anavatan Partisini kurdu. Turgut Özal 45.Hükümeti kurmakla görevlendirildi. Merak edilen detaylar haberimizde...

TRUGUT ÖZAL KİMDİR?

Turgut Özal, 1927'de Malatya'da dünyaya geldi.Özal, İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi.ABD'de, "mühendislik ekonomisi" alanında uzmanlık eğitimi gördü.

1954 yılında ise Semra Özal ile evlenen Turgut Özal'ın üç çocuğu oldu.Özal askerlik görevini ise Milli Savunma Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi olarak 1961-1962 yılları arasında yaptı.

1967-1971 yılları arasında ise Turgut Özal,Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı görevini yaptı.

 12 Eylül 1980 askeri müdahalesinden sonra kurulan hükümete Ekonomik İşlerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak atandı. Özal, bu tercihi, "Gelen yönetim 24 Ocak Kararları ile başladığımız işe devam etmemi istedi.

A20 Mayıs 1983'te Anavatan Partisini kuran Özal, aynı yıl yapılan genel seçimde partisinin birinci gelmesi üzerine 45. Hükümeti kurmakla görevlendirildi. 1983'ten 1991'e kadar aralıksız olarak tek başına iktidarda kalmayı başardı.

Turgut Özal 1988 yılında silahlı saldırıya uğradı.

Anavatan Partisi'nin 18 Haziran'da Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 2. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşma sırasında silahlı saldırıya uğrayan Özal, sağ elinden yaralandı. Yaralı halde kürsüye çıkan Özal, "Bilhassa belirtmek istiyorum, Allah'ın verdiği ömrü, O'nun isteğinden başka alacak yoktur, biz de O'na teslim olmuşuzdur." dedi.

Turgut Özal 17 Nisan 1993'te vefat etti.

Ölümünden 19 yıl sonra 2012'de "cinayet sonucu öldüğü" yönündeki iddialar nedeniyle otopsi yapılması için Özal'ın mezarı açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, otopsi raporuna göre, mevcut bilgi ve bulgularla Özal'ın kesin ölüm sebebinin tespit edilemediğini bildirdi.

Taş Kağıt Makas: Hayatın Oyunu'nda heyecan dorukta! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Slovakya Başbakanı için geçmiş olsun mesajı Survivor All Star'da dokunulmazlık kimin olacak? Haftanın galibi kim?
Sonraki Haber