Tureks Turunç Madencilik halka arz ne zaman, kaç lot verir, satış kodu ne?

Tureks Turunç Madencilik, geçtiğimiz hafta Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylanan halka arz başvurusunun ardından talep toplama tarihlerini belirledi. Mermer sektöründe faaliyet gösteren şirket, bu alanda halka arz olacak ilk şirket unvanını taşıyor. Bu gelişmenin ardından Tureks'in kaç lot vereceği ve ne zaman halka arz olacağı merak ediliyor. Peki, Tureks Turunç Madencilik halka arz ne zaman, kaç lot verir, satış kodu ne? İşte Tureks halka arzı hakkında merak edilenler...

Tureks Turunç Madencilik halka arz onaylandı. Bu önemli gelişme sonrasında kaç lot vereceği ve halka arz tarihleri gibi detaylar merak ediliyor. Peki, Tureks Turunç Madencilik halka arz ne zaman, kaç lot verir, satış kodu ne? İşte ayrıntılar...

TUREKS HALKA ARZ NE ZAMAN?

Tureks Turunç Madencilik'in payları, 2 - 3 Kasım tarihleri arasında Borsa İstanbul'da MARBL kodu ile satışa sunulacak. Halka arz fiyatı 10,97 TL olarak belirlendi. Satışın tamamlanmasının ardından şirketin halka arz büyüklüğünün 649,9 milyon TL olması beklenirken, şirketin halka açıklık oranı %25,8 olacak.

Şirket, hisselerinin katılım endeksine uygun olduğunu beyan ederek satılan payların tüm katılımcılara eşit şekilde dağıtılacağını açıkladı.

TUREKS KAÇ LOT VERİR?

Tureks Turunç Madencilik'in halka arzı öncesi mevcut sermayesi 180.000.000 TL iken, halka arz ile sermaye artırımı 48.600.000 TL olarak belirlendi. Böylece halka arz sonrası şirketin toplam sermayesi 228.600.000 TL'ye yükselecek. Toplamda 58.976.404 adet payın halka arz edileceği duyuruldu, bunun içinde şirket sermaye artırımı ile 48.600.000 adet pay bulunurken, 10.376.404 adet pay ise ortak satışıyla sunulacak.

TUREKS NEDİR?

Tureks Turunç Madencilik, 30 bin metrekare üzerine kurulu 15 bin metrekarelik kapalı alana sahip üretim tesislerinde, mimari, iç mekân tasarımı ve peyzaj projeleri için benzersiz ve kişiselleştirilmiş çözümler sunmaktadır. Şirket, Türkiye'de mermer ihracatında ilk 5 sıra içinde yer almakta ve yıllık 100 bin ton üretim kapasitesine sahiptir.

Marble Systems markası altında faaliyet gösteren Tureks Turunç Madencilik, 50'den fazla ülkeye mermer ihracatı yapmaktadır. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Turunç, 2022 yılında 72,5 milyon dolar ciro elde ettiklerini ve 2023 yılında büyük bir büyüme öngördüklerini belirtti. Şirket, ABD'de yakaladığı dağıtım ağı başarısını Avrupa'ya genişletmek için çalışmalarını sürdürüyor ve daha sonra Avustralya, Güney Afrika ve Ortadoğu'ya açılmayı hedefliyor.

Ayrıca, Tureks Turunç Madencilik, Ar-Ge yatırımlarını hızlandırmayı ve üretim tesislerinde verimliliği artırmayı planlıyor. Güneş enerjisi yatırımı ve otomasyon makine sistemleri yatırımı gibi projeleri de hayata geçirmeyi hedefliyor.

SPK
Fenomen Yağmur Taktaş, eski sevgilisi tarafından mı öldürüldü? İstanbul elektrik kesintisi listesi: 6 Mayıs Pazar! Okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı!
Sonraki Haber