Doğu Anadolu'nun saklı cenneti Tunceli'de keşfedilmeyi bekleyen yerler ve lezzetler

Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan Tunceli, Şifalı kaplıca suları, masalsı yemyeşil doğası, tarihi yapıları ve yöresel yemekleriyle keşfedilmesi gereken şehirlerden biridir. Tunceli'ye yolunuz düşerse mutlaka gitmeniz gereken yerler ve birbirinden lezzetli yöresel yemekleri listeledik. İşte Anadolu'nun saklı cenneti Tunceli'de keşfedilmeyi bekleyen yerler ve lezzetler...

Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat Bölümü'nde yer alan Tunceli, Munzur Dağları ile çevrilidir. Türkiye'nin en küçük ili Tunceli, sert karasal iklime sahiptir. Tarihi Kalkolitik Çağ’a kadar uzanan bu yer birçok medeniyet ve uygarlığa ev sahipliği yapmıştır.
Şifalı kaplıca suları, masalsı yemyeşil doğası ve uygarlıklardan kalma tarihi yapılarıyla Tünceli, kültür ve turizm açısından önemli bir konumdadır. Doğa tutkularının vazgeçilmez yeri olan bu yer mutlaka gidilip görülmesi gereken yerlerden biri.

Dünyanın en iyi takımları açıklandı! Fenerbahçe ilk 20'ye girdi... Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi? Meteorolojiden 18 il için sarı kodlu uyarı! Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi torbası belli oldu 5 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! Cem Garipoğlu'nun hapishanedeki son görüntüleri ortaya çıktı!