Tüm dünyanın gerçek sandığı 10 fotoğraf!

Artık neredeyse 'klasikleşmiş' olmasına rağmen aslında gerçeği yansıtmayan bazı fotoğraf karelerini sizin için derledik.

Kimi fotoğraf kareleri, özellikle internet hayatımıza girdiğinden beri doğruluğu teyit edilmeksizin hızla yayılıyor. Bunun önüne geçip gerçek olmayan kareleri belirlemek ise bu 'hızlı yayılma' durumundan sebep çok da mümkün olmuyor. Ancak bazı kareler var ki tüm dünyada artık gerçekliği kabul edilmiş olmasına rağmen aslında her biri sahte. Biz de bu fotoğrafların en iyi 10 örneğini sizin için derledik.

EİNSTEİN'IN BİR NÜKLEER PATLAMA ESNASINDA VERDİĞİ İDDİA EDİLEN BU POZ; 

İnternette oldukça yaygın olan bu görüntü tabii ki gerçeği yansıtmıyor ve aslında ortada Einstein'ın bisiklet sürdüğü ve atom bombasının patladığı iki fotoğraf var. Yine de fotoğrafın gerçekmişcesine bol bol 'paylaşıldığını' belirtmekte fayda var.

KADINLARIN TARİHTE İLK KEZ KISA ŞORTLARLA SOKAKLARA ÇIKTIĞI ANI GÖSTERDİĞİ İDDİA EDİLEN BU KARE;

1937 senesinde çekilen bu kare aslında bir fotoğraf çekiminde elde edilen görüntülerden sadece biri ve ortada planlanmış bir sahne var. Ancak fotoğraf 'kadınların şortla sokağa çıktıkları ilk gün trafik kazaları yaşandı' gibi alt başlıklarla hızla yayılmış.

DAVİD BOWIE VE LEMMY KILMISTER'IN BU POZU;

Pek çok insan David Bowie ile Motörhead'in kurucusu Lemmy Kilmister'in bu pozunun gerçek olduğunu düşünüyor ancak aslında fotoğrafın orijinalinde Lemmy sevgilsiiyle birlikte.

GENERAL ULYSSES S. GRANT'IN KLASİKLEŞMİŞ BU FOTOĞRAFI;

 

Amerikan İç Savaşı'nın temsili görüntülerinden biri olan bu kare aslında 3 farklı fotoğrafın birleşmesinden oluşuyor ve General Ulysses S. Grant özünde at sırtında dahi değil.

TARİHTEKİ İLK AMBULANSI GÖSTERDİĞİ İDDİA EDİLEN BU KARE;

Yine Amerikan İç Savaşı esnasında çekilen ve tarihin ilk ambulansı olarak lanse edilen bu görüntü, aslında gerçeği yansıtmıyor. İlk ambulans ise 1792 senesinde kullanıldı.

LİNCOLN'ÜN İKONİKLEŞMİŞ BU FOTOĞRAFI;

Listedeki en şaşırtıcı fotoğraflardan biri sanırım bu. Lincoln'ün tüm dünyada ikon haline gelmiş bu fotoğrafında aslında Lincoln'ün yalnızca suratı gerçek diyebiliriz. Fotoğrafın büyük çoğunluğu başka bir kareden elde edilmiş.

MİNİK 'PERİLER' VE KÜÇÜK BİR KIZIN BULUNDUĞU BU FOTOĞRAF;

Sherlock Holmes'un dahi yazarı Arthur Conan Doyle'un dahi gerçekliğine inandığı bu fotoğraf karesi bir dönem bu minik perilerin gerçekten var olduğuna ve insanların onlarla fotoğraf çektirmeyi başardığına inanılmasını sağladı.

REİCHSTAG'DA ZAFERİN KUTLANDIĞI BİR KURGU FOTOĞRAF;

Aslında bu karenin kurgulanmış olduğunu zaten herkes biliyor ancak fotoğrafta değiştirilmiş bir nokta var ve bu çoğu insanın gözünden kaçıyor. Fotoğrafın ham halinde askerlerden birinin iki kolunda da saatler var ve bu da askerin muhtemelen yağmacılık yaptığını gösteriyor.

COLİN EVANS'IN 'UÇTUĞU' BU FOTOĞRAF KARESİ;

Aslında bu kare diğerlerinden farklı olarak teknik anlamda sahte değil. Ancak Colin Evans'ın burada sahnelediği gösteri ufak hilelerden ibaret. Bu sebeple de herkesin gerçek olduğuna inandığı bu anın sahte olduğunu bildirmekte fayda var.

MARİLYN MONROE VE JOHN KENNEDY'NİN BU FOTOĞRAFLARI;

Pek çok insan bu fotoğrafların ve Monroe ile Kennedy'nin ilişkilerinin gerçekliğine inansa da aslında bu fotoğraf kareleri Alison Jackson tarafından üretilen fotoğraflar ve gerçeği yansıtmıyor.

Galatasaray averajda da Fenerbahçe'nin önüne geçti Euro Bölgesi'nde perakende satışlar mart ayında yükseldi Demet Evgar'dan Bahar dizisi hakkında açıklama!
Sonraki Haber