Tüketici enflasyonuna göre yeni rakamlar açıklandı! Memur ve emeklilerin alacağı zamlı maaşlar belli oldu

Milyonlarca memur ve emekli 2023 yılında alacağı zamlı maaşları büyük bir merakla bekliyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 5 aylık tüketici fiyatları endeksi memur ve emeklileriyle işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine yapılacak yılbaşı zammının gerçek hayat pahalılığının çok altında kalacağını gösteriyor. İşte detaylar…

Milyonlarca vatandaşın gözü 2023 yılında yapılacak olan zamlı maaşlarda. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 5 aylık tüketici fiyatları endeksi memur ve memur emeklileriyle işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerine yapılacak yılbaşı zammının gerçek hayat pahalılığının çok altında kalacağını gösteriyor. Enflasyondaki artış aralık ayında yüzde 3 civarında gerçekleşir ve seçime yılına özel ilave zam verilmezse memur ve memur emeklileri yüzde 18.6, işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri ise yüzde 17.5 oranında cüce bir maaş zammıyla yetinmek zorunda kalacak.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!