TUİK, Türkiye’nin nüfusunu açıkladı! Çocuklar azaldı, orta yaş arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ülke nüfusuna yönelik verileri paylaştı. Verilerde Türkiye’de ortanca yaş nüfusun artış gösterdiği gözlenirken toplam nüfusun 84 milyon 680 bin 273 kişi olduğu kaydedildi. Çocuk ve gençlerin toplam nüfus içindeki oranında ise azalma söz konusu oldu. İşte detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2021 Nüfus ve Konut Sayımı’nı gerçekleştirmesi sonra elde edilen verileri paylaştı. Buna göre; Türkiye nüfusu 84 milyon 680 bin 273 kişi oldu. Açıklamada cinsiyete göre nüfusun dağılımına bakıldığında, Cumhuriyetin ilk yıllarında önceki savaş döneminin de etkisiyle kadın nüfus erkek nüfustan fazla iken yıllar içinde kadın ve erkek nüfus hemen hemen eşit büyüklüğe ulaştığı bilgisi paylaşıldı. 

Baba Vanga'nın 2024 kehanetleri gerçek olmaya başladı! Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! Güzel oyuncu Hande Erçel güzelliği ve kırmızı elbisesi ile büyüledi... Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti!