TPAO büyüklüğünü açıkladı! Cudi Gabar Dağı'nda bulunan petrol günlük tüketimin onda birini karşılayacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Konya mitinginde yeni petrol rezervi müjdesi vererek, Gabar Cudi'de günlük 100 bin varil kapasiteye sahip petrol bulunduğunu açıkladı.TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin ise Gabar'da yaptığı açıklamalarında "Sadece bu keşif, depremde devletin sırtına binen mali yükü tamamıyla kaldırabilecek büyüklükte" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni petrol rezervi müjdesi vererek, Gabar Cudi'de günlük 100 bin varil kapasiteye sahip petrol bulunduğunu açıkladı. 

GABAR'DAKİ PETROL KEŞFİ GÜNLÜK TÜKETİMİN ONDA BİRİNİ KARŞILACAK 

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada Cudi Gabar’da günlük 100 bin varil üretim kapasiteli petrol bulduk. Bu rezerv çok yüksek bir kapasiteye sahip" dedi.

Bu rezerv, Türkiye'nin tamamında üretilenden daha fazla petrol sağlayacak.

Öte yandan Gabar'daki yeni petrol keşfi, günlük tüketimin onda birini karşılayacak.

TPEO BAŞKANI BİLGİN: TAHMİNİ REZERV BÜYÜKLÜĞÜMÜZ 1 MİLYAR VARİL 

Yaşanan gelişmelerin ardından  Gündeme Dair Her Şey'in (GDH) mikrofonlarına konuşan  TPAO Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin şu ifadeleri kullandı:

Sadece bugün yapılan keşif, depremde devletin sırtına binen mali yükü tamamıyla kaldırabilecek büyüklükte.

Toplam rezerv tahmininde de bulunan Bilgin:

Elimizde sahayla ilgili sismik bir veri yok ancak 2018 yılında havadan yaptığımız çalışmaya göre tahmini rezerv büyüklüğümüz 1 milyar varil. Elbette bu süreç içerisinde açtığımız kuyularla daha da geliştirilecektir. 

Saha geliştirmeye hemen başladık tıpkı Karadeniz'de olduğu gibi tüm dünyanın gıpta ile izlediği aslında 8-10 yılda yapılacak olan işi 2-2,5 yılda yapabildiğimiz gibi burada da aslında sahayı hızlıca geliştirebilecek durumdayız. Hemen çalışmalarına başladık. 

Petrole ulaştığımız seviye 2 bin 600 metreler..

 
Meteoroloji tek tek uyardı: Hem sağanak hem toz! Beşiktaş 90+7'de attı, 1 puanı son anda kurtardı! Trabzonspor'a tek gol yetti, üçüncülüğü garantiledi!
Sonraki Haber