TOKİ çıkmazsa para iadesi ne zaman yapılacak?

TOKİ sosyal konut projesinde başvurular devam ederken para iadesi bir kez daha gündem oldu. 14 Eylül tarihinde başlayan  TOKİ sosyal konut başvuru ücretleri, kura çekiminin hemen ardından bir hak sahibi olmama durumunda geri alınıp alınmayacağı da sorgulanır oldu. Peki, TOKİ para iadesi ne zaman yapılacak? İşte detaylar…

TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül tarihinden itibaren resmen alınmaya başlandı. 31 Ekim tarihine kadar devam edecek başvurular e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruların bitmesi ve kura çekiminin yapılmasının ardından, bir konut üzerinde hak sahibi olamayan vatandaşların başvuru ücretleri konusu en çok merak edilenler arasında yer almaktadır.

TOKİ Başvuru Ücreti Ne Kadar?

Proje kapsamında satışa sunulacak 100 bin arsa, elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış, imar planları bulunan ve inşaat yapmaya hazır şekilde teslim edilecek.

Başvuru bedeli 500 lira olarak belirlenen kampanyadan faydalanmaya hak kazananlar bu arsalar üzerine kendi evlerini yapabilecek. Başvuru şartlarını taşıyanlar arasında kura çekilecek.

TOKİ sosyal konut kura çekimlerinin tamamlanmasının ardından, kura sonuçlarına göre bir konut üstünde hak sahibi olamayan vatandaşlar başvuru ücretlerini geri alabilecek.

Konuyla ilgili toki.gov.tr adresinden yapılan açıklamaya göre;

Kurada, hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şubeleri ve ATM'lerinden geri alabilecektir.

Meteorolojiden İzmir için fırtına uyarısı! Meteorolojiden Ankara için sağanak yağış uyarısı! Altın fiyatları düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları
Sonraki Haber