Tezgahlardaki patates ve soğan zehir saçıyor! Filizlenmiş ürünlere dikkat!

Patates ve soğan başta olmak üzere pek çok gıda ürününe son dönemlerde gelen zamlar en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Diğer taraftan, tezgahlardaki filizlenmiş patatesler dikkat çekmeye başladı. Yenişafak'ta yer alan habere göre, Bu durum ürünlerin içindeki “solanin” üretimini tetikliyor. Solanin fazla miktarda tüketildiğinde zehirlenme belirtilerine sebep oluyor.

Gıda fiyatlarını artırmaya yönelik stokçuluk faaliyetleri, market reyonlarında da kendini belli etmeye başladı. Saklanan ürünlerin çoğunun çürümeye yüz tuttuğu görüldü. Birçok vatandaş özellikle zincir marketlerde satılan çürük meyve ve sebzelerle karşılaşır oldu. Ürünleri stoklayarak fiyatı yükseltmek isteyen bazı marketler, çürük ürünleri tezgâha koymaktan çekinmiyor.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Meteorolojiden 34 il için kuvvetli yağış uyarısı! Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları