Terörden arındırılan bölgelerden petrol fışkırıyor! Gabar ve Cudi Dağlarından sonra Kato Dağı'nda da petrol arama çalışması başladı

Yıllarca terörle anılan Şırnak'tan petrol fışkırıyor. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yurt içi ve yurt dışında yaptığı başarılı operasyonlar sonucu bölge huzura kavuşunca, kentin doğal güzelliklerinin yanında yer altı zenginlikleri de ortaya çıkıyor. Gabar ve Cudi Dağlarından sonra Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda petrol arama çalışması başladı. İşte detaylar...

Gabar ve Cudi Dağlarından sonra Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda petrol arama çalışması başladı.

 Şırnak'ta, Cudi ve Gabar Dağı'ndan sonra Kato Dağı ve Faraşin Yaylası'nda da petrol arama çalışmaları sürüyor.

Yıllarca terör saldırılarıyla anılan Şırnak, kolluk kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yurt içi ve yurt dışında yaptığı başarılı operasyonlar sonucu bölge huzura kavuşunca, doğal güzelliklerinin keşfedilmesinin yanında yer altı zenginleri de gün yüzüne çıkıyor.

Cudi ve Gabar Dağı'nda devam eden petrol arama çalışmalarına Kato Dağı ve Faraşin Yaylası da eklendi. Rafineri kurulan Beytüşşebap ilçesinde, 20 kilo metre uzaklıktaki yaylada da sondaj çalışması başladı. 2 bin 650 rakımlı yaylada gece gündüz sondaj çalışması yapan ekipler, müjdeli haberi vermek için çalışmalarını sürdürüyor.

4 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Standard & Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Fenerbahçe evinde yıkıldı, son düdükle ortalık karıştı!
Sonraki Haber