Terör örgütü PKK, Türk soluna nasıl sızdı? Halktan böyle koptular

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı sonrası PKK'lı teröristleri aklamaya çalışanların arasında özellikle solcuların olması dikkat çekiyor. Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın "PKK'nın Beyoğlu katliamı/ emperyalizme tavır, solda ayrışmayı keskin biçimde bir kez daha ortaya çıkardı" dedi.

Taksim'de 6 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı sonrası bazı kesimlerin terör örgütü PKK'yı aklama çabaları dikkat çekiyor. Teröristleri aklama çabasına giren kesimlerden biri de bazı solcular oldu.

Sözcü gazetesi yazarı Soner Yalçın, PKK'lı teröristlere kapılan solcuların halktan koptuğuna dikkat çekerek, "PKK'nın Beyoğlu katliamı/ emperyalizme tavır, solda ayrışmayı keskin biçimde bir kez daha ortaya çıkardı" ifadelerini kullandı.

Soner Yalçın'ın "Sola sızan PKK" başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:


Siyasi ahlakını kaybetmemiş bir solcu, PKK katliamları konusunda kuşkular yaratarak halkın kafasını niçin karıştırmak ister?

Ömrünü anti- emperyalist mücadeleye adayan bir solcu, neoliberalizmin etnisite tuzağına düşüp PKK ile ittifak yaparak, üstü kapalı terör savunuculuğu yapar hale nasıl gelir?

PKK cazibesine kapılarak halktan bu derece nasıl kopulur?

Sebebi belli aslında:

Sol literatürde bir dönem Fransızca “entrisme” sözcüğü sıklıkla kullanılırdı; “sızma” anlamına gelir… Bir örgüt, başka örgüte sızarak onu etkilemeye, yönlendirmeye çalışır. Ve:

Olanakları, kaynakları yetersiz ama bir şekilde kendisini var etmek isteyen kafası karışmış örgütler, parasal kaynakları ve (parlamento, medya desteği gibi) imkânları bol, örgütlerin gölgesine girmeye teşne/ istekli/ hazır hale getirilir. Bunun gerçekleşmesi sızmanın başarısıdır.

Kimse kimseyi kandırmasın; bugün isimleri farklı olsa da küçük küçük “PKK partileri” var legal siyasette! Ancak:

Bunların ikiyüzlü siyasetinin karşısına çıkıp yiğitçe mücadele eden, güç birliği inşa eden, yurtsever sol partiler de var.

PKK'nın Beyoğlu katliamı/ emperyalizme tavır, solda ayrışmayı keskin biçimde bir kez daha ortaya çıkardı.

Süper Lig'de küme düşen ilk takım İstanbulspor oldu! Marmaris’te çatıların uçma anı saniye saniye kamerada... Gözler Merkez'in nisan ayının faiz kararında!
Sonraki Haber