Terör örgütü DEAŞ hangi dini yerleri kontrol etti?

Sarıyer Büyükdere’de bulunan İtalyan Latin-Katolik Santa Maria adlı kiliseye yapılan saldırı sonrası dini yerlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı öğrenildi. Başta İstanbul polisi ve istihbarat birimlerinin DEAŞ ve bağlantılı diğer uyuyan terör örgütü hücrelerinin eylem yapmak için hangi dini yerleri kontrol ettiklerinin de araştırıldığı ifade edildi. Ayrıca terör örgütüne bilgi, video ve fotoğraf desteği sağlayanların da belirlenmeye çalışılıyor.

MEVLÜT YÜKSEL / ÖZEL HABER

Terör örgütü DEAŞ’ın pazar günü Sarıyer Santa Maria Kilisesi’ne yaptığı silahlı baskın gündem oldu. Saldırıyı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yurt içi ve yurt dışında bulunan çok sayıda lider de kınamıştı.

POLİS TERÖRİSTLERİ SAATLER SONRA KISKIVRAK YAKALADI

Biri Tacik diğeri Rus uyruklu olan DEAŞ’ın uyuyan hücre teröristleri katliam için geldikleri İtalyan Katolik Kilisesi’nde ilk SüperHaber’in duyurduğu şekilde silahları tutukluluk yapınca panik ile kaçmışlardı. Tuncer Murat Cihan adlı zihinsel engelli bir kişinin öldürülmesinden sonra İstanbul polisi kaçan iki terörist ile beraber kendilerine yardım yataklık ve işbirliği yapanları 10 saat gibi kısa sürede yakalamıştı.

SİLAHLAR, MASKE VE ARAÇ BULUNDU SIRADA İŞBİRLİĞİ YAPANLAR VAR

İstanbul polisi iki terörist ile beraber 51 kişiyi gözaltına alarak DEAŞ'lı teröristlerin olay sırasında kullandıkları silah, maske ve aracı da ele geçirildi. Teröristler ilk sorgularında Balat’ta bulunan Santa Maria adlı bir kilise ve çevresinde keşif yaptıklarını itiraf etmişlerdi.

POLİS UYUYAN HÜCRE BAĞLANTILARI VE İŞBİRLİĞİ YAPANLARIN PEŞİNDE!

Öte yandan İtalyan Latin-Katolik Santa Maria adlı kiliseye yapılan saldırı sonrası dini yerlerde güvenlik önlemlerinin artırıldığı öğrenildi. SüperHaber’in elde ettiği yeni bilgilere göre halen İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi’nde sorguları süren teröristlerin diğer bağlantılarının araştırıldığı İfade edildi. Yine İstanbul polisi ve istihbarat birimlerinin DEAŞ ve uzantısı diğer terör örgütlerinin uyuyan hücreleri olduğu düşünülen üyelerinin eylem yapmak için hangi dini yerleri kontrol ettiklerinin de araştırıldığı belirtildi. Polisin ayrıca terör örgütüne bilgi, video ve fotoğraf desteği sağlayanların da belirlemeye çalıştığı vurgulandı.

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber