Tatiliniz zehir olmasın! Uçağa binerken kulak sağlığınız için bunlara dikkat edin

DIŞ KULAKTA SORUN YOKSA BASIMNÇ YAŞANMASI NORMAL

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. K. Ali Rahimi, uçak yolculuğunda havada basınç değişikliği yaşandığını ve kabinin içinde yerde ayrı, havada ayrı, inerken ayrı bir basınç düzeni oluştuğunu hatırlatan sözlerine şöyle devam etti:

“Orta kulağımıza hava miktarı ancak burun ile östaki tüpü ile orta kulağa geçer ve orta kulağın içinde bulunan basınç östaki tüpü ile ayarlanabilir. Orta kulağın dış dünyaya bir açılması bulunmuyor. Dış kulak yolumuz normal ise uçak inerken, kalkarken ve seyir halindeyken çeşitli basınçlara maruz kalabilir. Bu durumda dış kulak yolunun basıncı kabinin basıncına göre ayarlanır. Özellikle uçak inişe geçerken basınç hızı değişikliğinden kaynaklı çok şiddetli kulak tıkanıklığı, kulak uğultusu ve hatta bazen çok şiddetli kanamalar meydana gelir. Bunların hepsi kulak tıkanıklığı ile ilgili gözükse de burun tıkanıklığı ile ilgili bir durumdur.”

Akaryakıtta tek fiyat dönemi başladı, fiyatlar güncellendi! Cinsellik paylaşımları yapan fenomene yarım milyondan fazla ceza! Motokurye Ata Emre Akman'ın katilinin ifadesi pes dedirtti! Wilfried Zaha'nın yeni takımı belli oldu! İşte Galatasaray'ın kazancı Galatasaray - Fenerbahçe derbisi dünyanın en iyileri arasına girdi Survivor All Star'da gecenin kazananı kim olacak? Yeni takımlar nasıl?