Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü milyonları uyardı: Zengin olmuş olabilirsiniz! O hesabı kontrol edin!

Gayrimenkullere yönelik verilen yasal kararlar konusunda sık sık bilgilendirmelerde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, milyonları yakından ilgilendiren bir açıklamaya daha imza attı. Birçok kişinin habersiz bir şekilde zengin olmuş olabileceğine dikkat çeken kamu kurumu, yüzleri güldüren konu ile ilgili olarak detayları paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermeye devam eden ve son dönemlerde gayrimenkul dolandırıcılarına yönelik yapmış olduğu uyarılar ile dikkatleri üzerine çeken Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yeni bir açıklama ile daha gündeme geldi. Milyonları yakından ilgilendiren açıklamasında birçok kişinin habersiz bir şekilde zengin olmuş olabileceğini ifade eden kamu kurumu, ayrıntıları paylaştı.

Milyonlarca kişinin ailelerinden kendilerine kalan miraslar konusunda fikir sahibi olmadığını ifade eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bu noktada yapılması gerekenleri tek tek sıraladı. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hesaplarını kontrol edebileceğini ve böylelikle de adına tanımlanan bir mirasın olup olmadığını öğrenebileceğini ifade eden kamu kurumu, önemli bir bilgilendirmede bulundu.

DAKİKALAR İÇERİSİNDE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ!

Milyonlarca kişinin kendilerine kalan miraslar konusunda haberdar olmadığını ifade eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, önemli bir bilgilendirmede bulundu. Anne, baba, dede ya da diğer akrabalardan bir miras kalıp kalmadığını öğrenmek isteyen kişilerin online platformlardan destek alabileceklerini, bu işlemler için şahsi bir sorgulamaya ihtiyaç duyulmadığını ifade eden kamu kurumu, birçok farklı platform üzerinden dakikalar içerisinde sonuçlara ulaşılabileceğini belirtti.

MİRAS SORGULAMA EKRANI

Adalet Bakanlığı’nın veraset ilamı ile miras sorgulamasının yapılabileceğini ifade eden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ayrıca “Noter Birliği Veraset İlamı” ile de sorgulamanın yapılabileceğini belirtti. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün genel sistemi üzerinden T.C. kimlik numarası aracılığı ile sorgulama yapılabileceğini ifade eden kamu kurumu, anne ve babanın vefat etmiş olması durumunda kalmış olan taşınmazların tek ekranda sıralandığını belirtti.

Hali hazırda bir veraset ilamına sahip olan vatandaşları miras sorgulama işlemleri için “Adalet Bakanlığı Veraset İlamı ile Sorgula” ekranına yönlendiren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, ilgili ekran üzerinden taşınmazlara erişim sağlanabileceğini ifade etti.

Rasimcan Gayrimenkul ile Gizli Mücevheri Keşfedin! Tansiyon bir anda yükseldi! Canlı yayını kestiler... Londra düştü! İşte dünyanın en zengin şehirleri
Sonraki Haber