Tapu Ödemesi Nasıl Yapılır?

Tapu ödemesi için çeşitli seçenekler bulunmaktadır. Peki, tapu ödemesi nasıl ve nereden yapılır? Tapu ödemesi hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Merak edilenler sizlerle…

Tapu, gayrimenkullerin sahiplerini gösteren resmi belge olarak tanımlanabilir. Tapu ödemesi ya da bilinen diğer adıyla tapu harcı, gayrimenkulü satın alan kişinin gayrimenkulü satan kişiye ödeyeceği bedel üzerinden hesaplanan bir ödemedir. Tapu ödemesi için birden fazla yöntem bulunur.

Bu yöntemler şöyle sıralanabilir;

· Tapu dairesi, ödeme için ödemeyi yapacak olan kişiye bilgilendirici bir SMS yollar. Bu SMS üzerinden belirtilen bankalar ve ATM’ler aracılığıyla ödeme yapılabilir. Tapu ödemeleri banka gişelerinden yapılmadığı için ATM’ler tercih edilir.

· İnteraktif vergi dairesi üzerinden kredi kartı seçeneğini kullanarak ödeme yapabilirsiniz.

· Ödemeler Ziraat Bankası ve Garanti Bankası aracılığıyla yapılır. Garanti Bankası ödeme aşamasında komisyon aldığı için Ziraat bankası daha sık tercih edilir.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!