Taksim bombacısının ifadesinin tam metni ortaya çıktı! "Patlayıcıyı sütyen ve korse içinde Suriye’den ben geçirdim"

Nedim Şener, İstiklal Caddesi'ni kana bulayan Taksim bombacısının ifadesinin tam metnini bugünkü köşesinde paylaştı. Albashir, ifadesinde Suriye’nin kuzeyindeki örgüt bağlantılarını, patlayıcıyı da kendisinin getirdiğini, bombayı bırakma emrinin Mümbiç’teki örgüt yöneticisinden üzerinde iki Amerikan Whatsapp numarası olan telefonla verildiğini anlattı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Nedim Şener, Taksim bombacısının ifadesinin tam metnini bugünkü köşe yazısında paylaştı. 

"PATLAYICIYI SURİYE'DEN KENDİSİ GETİRDİ"

İstiklal Caddesi'ni kana bulayan PKK/YPG’li Albashir, ifadesinde Suriye’nin kuzeyindeki örgüt bağlantılarını, patlayıcıyı da kendisinin getirdiğini, bombayı bırakma emrinin Mümbiç’teki örgüt yöneticisinden üzerinde iki Amerikan Whatsapp numarası olan telefonla verildiğini anlattı.

PKK/YPG TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ İLE TANIŞIP SEVGİLİ OLDU

"2013’te iç savaş nedeniyle ailesiyle Halep’ten Hama’ya, oradan Rakka’ya, sonrasında da PKK/YPG kontrolündeki Münbiç’e geçen Ahlam Albashir’in, PKK/YPG ile ilişkisi Ahmet Arreş isimli PKK/ YPG terör örgütü üyesi ile tanışıp sevgili olmasıyla başladı. Bir süre sonra da “Hacı” kod adlı üst düzey PKK/YPG’li teröristle tanıştı." diyen Şener, talimatı Albashir'e 'Hacı' kod adlı üst düzey teröristin verdiğini belirtti.

SÜTYEN VE KORSE İÇİNDE PATLAYICI

Bombayı Suriye'den kendisinin nasıl geçirdiğini anlatan Albashir o anları şöyle anlattı:

"Bilal Hassan sabah saat 10-11 gibi beni uyandırdı. Sutyen ve korseyi giymemi istedi. Patlayıcıları korsenin ceplerine yerleştirdi. Kırmızı renkli sutyeni de taktıktan sonra üzerine normal kıyafetlerimi giydim. Bu malzemeler yaklaşık 1-2 kilogram ağırlığındaydı...”

Hacı Kod adlı teröristin emrindeki örgüt mensuplarından Bilal Hassan’ın da içinde bulunduğu kalabalık bir grupla kaçak yollardan Türkiye’ye geçen ve İstanbul Esenler’de Ferhat isimli kişinin evine yerleşen Albashir, evde yaşananları ise şöyle anlattı:

“Evde, Ferhat, eşi Fatma, Ferhat’ın abisi Muhammed ile eşi Fehime vardı. Bilal ile ben, Ferhat’ın cezaevindeki kardeşi Fatma’nın odasına geçtikten sonra sutyen ve korsedeki 2 parça malzemeyi çıkartarak Bilal’e verdim. Bilal de bunları İdlib’den beri üzerinde bulunan siyah sırt çantasına koydu.”

6. TALİMAT SURİYE’DEN: ‘ÇANTAYI BIRAK AYRIL’

Albashir, 13 Kasım’da İstiklal Caddesi’ndeyken, ABD numarası kurulu olan cep telefonundan Münbiç’teki Hacı kod adlı teröristin aradığını ve eylem talimatını verdiğini de bu cümlelerle itiraf etti:

“Bilal bana ‘Hazırlan Taksim’e gideceğiz’ dedi ve taksiciyi çağırmamı istedi, Saat 14.00-15.00 gibi Taksim’e doğru gitmek için atölyeden çıktık, korsan taksiye bindik. Ben ön tarafta oturdum, Bilal çanta ile birlikte arka koltukta oturdu.

Yoldayken Bilal sigara çıkarma bahanesiyle çantayı kurcalıyordu. Taksim’de sigara içtim. Selfie çektim. Aradan tahmini yarım saat geçtikten sonra telefonuma, Hacı önce üç nokta gönderdi. Sonra oturduğum yerin sağ arka çaprazımdan zoomlanarak çekilmiş çok kısa bir video gönderdi. Hacı beni aradı ve ‘Çantayı bankta bırak, hemen oradan ayrıl’ dedi. Oradan meydana yürüdüm, bir parfümcü durdurdu, parfüm satmaya çalıştı. O anda patlama oldu, yere düştüm, kalkıp koşmaya başladım.”

NEDİM ŞENER'İN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? 17 ilde 'Narkoçelik-18' Operasyonu! 272 uyuşturucu satıcısı gözaltında İzmir'de bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber