Tahıl ambarı olarak bilinen Konya ovasında hububat ürünlerinden 400 kilo verim alınıyor

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, tahıl ambarı olarak bilinen Konya Ovasında hububat ürünlerinden kıraç alanlarda 350-400 kilo verim sonuçları alındığını açıkladı. Yağışların artmasıyla ürünlerden verim alındığını söyleyen Kırkgöz, geçen seneye göre hububat ürünlerinde kalite ve rekoltede artış yaşandığını belirtti.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Burak Kırkgöz, geçen yıla oranla rekolte ve kalitede büyük oranda yükseliş yaşandığını belirterek, "Kıraç alanlarda yaklaşık olarak 350 ile 400 kilo verim sonuçları alıyoruz ve bunlarda tabi geçen seneye baktığımız zaman kuraklık nedeniyle biçerin girmediği tarlalarımız vardı. Ona nazaran çok iyi durumda” dedi.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!