Suyu sakın bu şekilde içmeyin! İltihaba sebep olabilir...

Gün içerisinde yeterli miktarda su içmek vücut sağlığımız için oldukça önemli. Ancak, su içmek kadar suyu nasıl ve ne zaman içtiğimiz de oldukça önemli. Peki, suyu ne zaman ve nasıl tüketmeliyiz? İşte detaylar...

NE ZAMAN SU İÇMELİYİZ?

Yemekle birlikte su içilmemelidir. Yemek yerken içilecek bir bardak ve daha fazla su, mideyi sindirim işleminden alıkoyar. Bu nedenle insülin seviyesinde de ciddi dalgalanmalara neden olur. Eğer yemek sırasında susadığınızı hissederseniz susuzluğunuzu gidermek adına birkaç yudum içebilirsiniz.

Yemek yemenin ardından 1 saat geçtikten sonra mutlaka en az 1 bardak olacak şekilde su tüketin. Bu sayede vücudunuz, midenizin sindirdiği besinlerin daha kolay emilmesini sağlayacaktır.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!