Süt fiyatları 2022! 1 kg süt kaç para?

Süt fiyatları 2022! Evde yoğurt ve peynir yapımı son dönemlerin en popüler sağlıklı beslenme ve mutfak rutinleri arasında yer alıyor. Bu çerçevede, evde kendi süt ürünlerini yapan vatandaşlar başta olmak üzere süt fiyatları 2022 büyük bir merakla araştırılıyor. İşte, süt fiyatları 2022! 1 kg süt kaç para? Ayrıntılar haberimizde...

Sosyal medyada sağlıklı beslenme ve mutfak rutinleri konusunda popüler olan akımlardan biri süt ürünlerinin evde yapımı... Artık vatandaşlar, marketten peynir veya yoğurt almak yerine bu ürünleri daha doğal yollarla kendi evlerinde yapmayı tercih ediyor. Bu sebeple, süt fiyatları 2022 en çok araştırılan konular arasında yer alıyor.  İşte, süt fiyatları 2022! 1 kg süt kaç para? Detaylar haberimizde...

SÜT FİYATLARI 2022 

Süt ürünlerine gelen zamlar sonrası sütün fiyatı son 6 ayda yüzde 50 arttı. Ulusal Süt Konseyi 15 Mayıs ayından itibaren geçerli olmak üzere çiğ sütün fiyatının yüzde 32 daha arttırılmasını tavsiye etmişti. Süt, peynir ve yumurta fiyatları son 1 yılda Türkiye’de yüzde 60 artarken Avrupa Birliği’ndeki (AB) ortalama artış yüzde 7’de kaldı.

MARKET SÜT FİYATLARI 2022

Marketten aldığımız sütler ile açık satılan sütler arasında fiyat farkları mevcut. Bu sebeple market süt fiyatlarına baktığımızda 1L süt fiyatının 14-23 TL arasında değiştini görüyoruz. Süt fiyatları, alışveriş yapacağınız markete ve sütün markasına göre değişiklik göstermektedir.

AÇIK SÜT FİYATLARI 2022

Tüm bunlara ek olarak, Ulusal Süt Konseyi, 15 Mayıs 2022'den itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını (çiğ süt destek primi hariç) litre başına 7,50 lira olarak belirledi.

Ulusal Süt Konseyi, 15 Mayıs 2022'den itibaren geçerli olmak üzere soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatını (çiğ süt destek primi hariç) litre başına 7,50 lira olarak belirledi.

Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Priminin litre başına 0,20 TL olacağı bilgisi edinilmiştir.

 
DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber