TARAFTARA SORDUK: FENERBAHÇE SÜPER LİG’DEN ÇEKİLMELİ MİYDİ?

Ülker Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu önündeki coşkulu anlar SuperHaber YouTube kanalında yayında...

Fenerbahçe Kulübü, olaylı Trabzonspor maçının ardından dün gerçekleştirdiği olağanüstü genel kurulda ligden çekilme kararını 3 ay sonraki genel kurula kadar rafa kaldırdıklarını açıkladı.

Fenerbahçe Genel Kurulu oy çokluğuyla yönetime 'Süper Kupa’ya çıkmama' yetkisi verdi.

SuperHaber ekibi, kongre öncesinde Ülker Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nun bulunduğu Kadıköy’de taraftara mikrofon uzattı.

Kimi taraftar Fenerbahçe’nin değil, asıl Trabzonspor’un ligden çekilmesi gerektiğini vurgularken, kimi taraftar ise Fenerbahçe’ye yıpratma politikalarının uygulandığına ancak buna rağmen mücadeleden vazgeçilmemesi gerektiğine dikkat çekti.

‘’LİGDEN ÇEKİLMEZSEK BİZİ ŞAMPİYON YAPMAYACAKLAR’’

Fenerbahçe’nin Süper Lig’den çekilmesi gerektiğini düşünen kadın taraftar, ‘şampiyonluk’ vurgusu yaparak, ''Yıllardır hakkımız yene yene buramıza kadar geldi. Ligden çekilmezsek biliyoruz ki bizi şampiyon yapmayacaklar. Kimi şampiyon yapacaklarsa yapsınlar. Umrumuzda değil. O yüzden çekilelim, ne halleri varsa görsünler. Taraftar olarak buramıza kadar geldi. Bir takımdan bu kadar mı nefret edilir? Fenerbahçe size ne yaptı kardeşim? Çekilmeden rakip takımın taraftarlar futbolcularımızı paylaşmaya bile başlamışlar. Biz Avrupa’da devam edelim istiyorum.’’ sözlerini kullandı.

‘’FENERBAHÇE ÜZERİNDEN OYNANAN KUMPASLARDAN BIKTI''

Fenerbahçe üzerinden kumpas oynandığına dikkat çeken genç taraftar, ‘’Yıllardır Fenerbahçe üzerinden oynanan kumpaslardan bıktık. Gerek hakemlerden, gerek rakip takım oyuncularından, taraftarından, yöneticilerinden. Ligden çekilsek de çekilmesek de Fenerbahçe’nin yanındayız. Zamanında olduğumuz gibi. Bu takım bu ülkeyi iki kere kurtardı. Üçüncüsünü de yapmaya hazırız. Sonuç ne olursa olsun yanındayız. Ancak çekilmemeli. Savaşmaya devam. Biz başka taraftarlar gibi bu öfkemizi sportmenlik dışına taşımıyoruz. Futbol sahada adaletli oynanmalı. Kimse de öfkeli değiliz sanmasın. Bıktık ve sabrımız tükendi. Herkes ayağını denk alsın.’’ sözlerini kullandı.

‘’SONUNA KADAR FENERBAHÇE’’

Yönetimin kararının sonuna kadar arkasında olduğunu belirten başka bir taraftar, ‘’Fenerbahçe’nin ligden çekilmesini istiyorum. Yıllardır sürekli olarak hakkımız yeniyor. Bu konuda biz yönetimin arkasındayız. Sonuna kadar destek olmaya geldik. Sonuna kadar Fenerbahçe.’’ şeklinde konuştu.

‘’TRABZONSPOR LİGDEN DÜŞÜRÜLMELİ, PUANI SİLİNMELİ. BU TÜRK FUTBOLUNA ÖRNEK OLMALI’’

Saldırıları nedeniyle Trabzonspor’un ligden düşürülmesi gerektiğini belirten taraftar, ‘’Dünyaya mal olmuş bir Fenerbahçe kulübü ligden çekilebilir mi? Olmaz. Trabzonspor’un puanı silinmeli, ligden düşürülmeli. Bu Türk futboluna örnek olmalı. Fenerbahçe takımı değil, Fenerbahçe cumhuriyeti deniyor. Türkiye’nin tanıtımında futbol ve diğer branşlarda defalarca başarı göstermiş ekibin ligden çekilmesini kesinlikle istemiyorum.’’ ifadelerini söyledi.

‘’FENERBAHÇE İLE MÜCADELE EDEMEDİKLERİ İÇİN BÖYLE KİRLİ SENARYOLARLA YIPRATMAYA ÇALIŞIYORLAR’’

Fenerbahçe’yi yıpratma çalışmaları yapıldığının altını çizen taraftar, ’’Fenerbahçe ligden çekilmeli. Bu kirli düzene dur demeliyiz. Her sene aynı senaryo, aynı tiyatro. Fenerbahçe ile mücadele edemedikleri için böyle kirli senaryolarla Fenerbahçe’yi yıpratmaya, haklarını yemeye başladılar. Fenerbahçe taraftarı ve yönetimi bunları hak etmiyor. Yönetimin alacağı kararların dağ gib arkasındayız. Fenerbahçe ligden çekilmeli ve her türlü kararı da almalıyız. Sonsuza kadar Fenerbahçeliyiz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLMEMELİ’’

Fenerbahçeli olmayan vatandaş takımın ligden çekilmemesi gerektiğini söyleyerek, ‘’Fenerbahçe ligden çekilmemeli. Çok büyük bir marka. Ligin kalitesinin artması birkaç yılı bulacaktır. Yapılan yatırımlar geriye düşecek. Fenerbahçe’nin ligde olması Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’u etkileyecektir. Yayın gelirleri de etkilenecektir. Ligden çekilemesi, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’da bunca insanın bir araya gelmesi zaten bir tepkidir. Bu yeterli olacaktır.’’ dedi.

‘’FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLMEMELİ. KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM ETMELİYİZ’’

Fenerbahçe’nin ligden çekilmemesi gerektiğine vurgu yapan genç taraftar, ’’Fenerbahçe ligden çekilmemeli. Kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Bu kongre yıllar önce yapılmalıydı. Kongreden bugün beklediğimiz sonuç umarım çıkar. Başımız dik dönmek istiyoruz.’’ dedi.

‘’ALİ SAMİ YEN’DE ONLARI YENİP, KADIKÖY’ÜN GÖBEĞİNDE KUPAMIZI KALDIRACAĞIZ’’

Ali Sami Yen’de şampiyonluk vurgusuyla dikkat çeken taraftar, ‘’Fenerbahçe, taraftarı ve yönetimi dimdik ayakta. Biz taraftar olarak yöneticilerimizden ligden çekilmemesini bekliyoruz. Gerekirse Türkiye Kupası ve Süper Kupa’dan da ayrılmalı. Bize hiçbir kazancı yok. Anadolu kulüplerine üzülürüz. Bizler aslanlar gibi son kalan 8 maçımızda da kır kıra hepsini yeneceğiz. En sonda da Ali Sami Yen’de  onları yenip, Kadıköy’ün göbeğinde kupamızı kaldıracağız.’’ sözlerini kullandı.

‘’FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLİRSE TAKIM DAĞILIR’’

Fenerbahçe’nin ligden çekilirse dağılacağını belirten yaşlı taraftar, ’’Çekilmesini istemiyorum. Bu takımı 10 yılda meydana getirebildik. Çekilirse bu takım dağılır. Büyük zarara uğrarız. Yenersek de yenilirsek de bir şey değil. Yapılan yanlışları doğru bulmuyorum. Fenerbahçe Şanlıurfa’da yapılacak maça çıkmamalıdır.’’ dedi.

Ülker Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu önündeki coşkulu anlar SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz…

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN

Göztepeli taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasında kavga! Hayatını kaybeden Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj TFF, Süper Lig'de 33. haftanın VAR kayıtlarını yayınladı! Fenerbahçe şampiyonluğu aldı, Dilek İmamoğlu yıkıldı kaldı! TFF, Süper Lig'de 32. haftanın VAR kayıtlarını paylaştı! İngiliz devi Liverpool, Anfield Road'da iftar organizasyonu düzenledi