21 Ocak 'Süper Kanlı Ay Tutulması'nın burcunuza etkileri!

Bu senenin teması 'değişim'. 21 Ocak 2019’da yaşanacak Süper Kanlı Kurt Ay tutulması da bunun en büyük tetikçilerinden biri. 21 Ocak süper kanlı kurt ay tutulmasının burçlar üzerindeki etkilerini sizler için derledik.

Neden kanlı? Neden süper? Neden kurt?

Ay tutulmaları Dünya’nın Güneş ve Ay arasına girerek, Ay’ı gölgelemesiyle oluşuyor. Dünya’nın gölgesi altında kalan Ay, Güneş’ten aldığı yansımalarla kızılımsı bir renge bürünüyor. Bu renginden dolayı da “Kanlı Ay tutulması” sıfatını alıyor. Bu tutulmayı “süper” kılan da olayın, Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu konumda gerçekleşecek olması. Çünkü Ay, bu yakınlıkta normalde olduğundan daha büyük ve parlak görünecek. “Kurt” sıfatı ise eski Kızılderili kültürüne dayanıyor. Ocak ayına denk gelen dolunayların tam tutulma anında kurtlar ulumaya başladığından bu tutulmalara “Kurt dolunayı” veya “Kurt Ay tutulması” denmeye başlandığı rivayet ediliyor.

21 Ocak Pazartesi günü İstanbul saatiyle sabah 7.41’de başlayacak olan tam tutulma, 8.43’e kadar devam edecek. Kuzey Amerika, Güney Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinden izlenebilecek olan kanlı tutulmayı Türkiye’den izlemek ne yazık ki mümkün olmayacak. 


Türkiye'nin İsrail kararı sonrası Tel Aviv yönetimi harekete geçti! CarrefourSA'dan Anneler Günü'ne özel indirimler! Meteoroloji'den 15 il için sarı kodlu uyarı geldi! Tedbirinizi alın... COVID-19 aşısıyla ilgili endişelendiren açıklama! Survivor All Star'da heyecan ve eğlence bir arada! Koç'un oğlu mağlubiyet sonrası çıldırdı! Oyuncuların üzerine yürüdü