Sultanzade Yavuz Alpan son yolculuğuna uğurlandı

Osmanlı hanedanın en yaşlı üyesi olan Sultanzade Yavuz Alpan, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 92 yaşında vefat etti. Pazartesi gecesi nefes darlığı ve kalp rahatsızlığı nedeniyle yattığı hastanede vefat eden Sultan 1. Abdülmecit'in torunu Yavuz Alpan tarihi Başura Mezarlığı'nda toprağa verildi. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği görevlilerinin katıldığı cenazede koronavirüs tedbirleri uygulandı.

Sultanzade Yavuz Alpan'ın kızı Sintiya Alpan Osmanoğlu, nefes darlığı ve kalp rahatsızlığı nedeniyle Beyrut'taki Amerikan Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırdıkları babası Yavuz Alpan'ı dün gece kaybettiklerini söyledi.

Osmanoğlu, hanedanın en büyük erkek üyesi Yavuz Alpan'ın naaşının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri dikkate alınarak ailesi ve Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliği görevlilerinin katılımıyla düzenlenen küçük bir cenaze töreninin ardından Beyrut şehir merkezindeki tarihi Başura Mezarlığı'nda toprağa verildiğini aktardı.

Osmanlı hanedanının 3 Mart 1924'te sürgün edilişinin son şahidi olan halası Bilun Alpan Hanımsultan'ı da geçen yıl kaybettiklerini hatırlatan Osmanoğlu, babası Yavuz Alpan'ı Bilun Hanımsultan'ın yanına defnettiklerini ifade etti.

Osmanoğlu ayrıca salgın nedeniyle taziyeleri sadece telefonla kabul ettiklerini belirtti.

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber