Starbucks'ta kahve seçerken buna dikkat! Karaciğeri bitiriyor...

Yakın tarihli bir araştırmaya göre, kadınlar arasında şekerli içecek tüketimi ile karaciğer kanseri ve kronik karaciğer hastalığı arasında bir bağlantı olduğu ortaya çıktı. Brigham ve Kadın Hastanesi Ağ Tıbbı Anabilim Dalı'ndan araştırmacılar tarafından yürütülen bu çalışma, şekerle tatlandırılmış içeceklerin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini daha da vurguluyor.

Araştırmacılar, 100.000 kadının katıldığı bir çalışmayla, günlük olarak gazlı içecekler ve diğer tatlandırılmış içecekleri tüketen kadınların karaciğer kanseri ve kronik karaciğer hastalığı riskinin daha yüksek olduğunu belirledi. Çalışmaya göre, günde bir veya daha fazla şekerle tatlandırılmış içecek tüketen kadınların karaciğer kanseri riski %85, kronik karaciğer hastalığından ölüm riski ise %68 daha yüksek bulundu.

Tükenmişlik sendromu nedir? Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in bileti kesildi! İşte yeni adresi... Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? Meteoroloji o illeri açıkladı! Toz taşınımı ve yerel yağışa dikkat! Uçakta korku dolu anlar! Milli Piyango sonuçları 19 Mayıs 2024!