Sosyal medya takipçileri yardım yağdırdı! Influencerlar ve ünlüler deprem bölgesi için kampanya başlattı

6 Şubat Pazartesi günü merkez üssü Kahramanmaraş olan depremin ardından yardım kampanyaları peş peşe başladı. Yaralarını sarmak isteyen Türkiye’de ünlüler ve influencerlar da elini taşın altına koydu.

Acı bilançosu ile tüm Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi, 6 Şubat 2023 Pazartesi günü gerçekleştirdi. İlk olarak 7.7; ardından 7.6’lık deprem ile sarsılan Kahramanmaraş’taki sarsıntı, bölgede yer alan 9 ili daha etkiledi. Toplamda 10 ilde ciddi hasarlı yıkıma yol açan deprem sonrası yaraları sarmak isteyen Türkiye, bir kez daha birlik oldu. Ünlüler dünyası da yardımda gecikmedi.

Ünlü şarkıcı Haluk Levent’in kurduğu AHBAP, depremin ilk gününden bu yana pek çok ünlü ismin yardımda bulunduğu yardım kuruluşu haline gelmişti. Ünlü oyuncu Mert Fırat’ın hayata geçirdiği İhtiyaç Haritası isimli yardım kuruluşu da Adana’da çalışmalarına başladı. Diğer ünlü isimler maddi ve manevi olarak sürecin içerisindeyken, dün akşam depremin ilk gününden bu yana bölgede olan YouTuber Oğuzhan Koç’un kanalı Babala TV’den yardım yayını gerçekleştirildi.

INFLUENCER YARDIM İÇİN BİR ARAYA GELDİ

Babala TV aracılığıyla bir yardım kampanyası düzenleyen influencerler, takipçi kitlelerini kullanarak, deprem bölgesine aktarılacak yardımı çoğaltmak için harekete geçti. Pek çok ismin katıldığı bağış etkinliğinde; Reynmen, Uberkuloz (Berk Keklik), Cemal Can Canseven ve Danla Bilic vardo.

Instagram üzerinden yapılan canlı yayına sosyal medya kullanıcılarının oldukça yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti. Toplanan valilik onaylı AHBAP hesabına göndereceklerini duyuran influencerler, gece boyunca ara ara mola vererek, yayını sürdürdü. Son aralarından önce toplanan meblağın 2,5 milyon TL’yi aştıklarını duyuran influencerler, yardım etkinliklerinin devam edeceklerinin de altını çizdi.

ÜNLÜLER DÜNYASI YARDIM ÇAĞRISINDA BULUNDU

Maddi ve manevi olarak bölgeye destek veren isimler arasına Derya Uluğ ile Kerem Bürsin de eklendi. Kerem Bürsin, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem sonrası bir video çekerek, tüm dünyaya İngilizce olarak seslendi.

Öte yandan deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım için AFAD, KIZILAY ve AKUT için de SMS hatları oluşturdu. SMS başına 20 TL alan AFAD’a yardım için; DEPREM yazıp 1866'ya mesaj göndermek gerekiyorken, SMS başına 15 TL alan KIZILAY için DEPREM yazıp 2868'e SMS göndermek, SMS başına 10 TL alan AKUT için ise DEPREM yazıp 2930'a SMS göndermek gerektiği duyuruldu.

Meteoroloji'den yeni uyarı! Sağanak devam edecek mi? Son yapılan ankette dikkat çeken sonuç! CHP'den iktidar olur mu? Edanur Gezer soruşturmasında, 4 İBB çalışanına gözaltı kararı!
Sonraki Haber