Son dakika! LGS sonuçları açıklandı!

Gelen son dakika haberine göre; 20 Haziran 2020 tarihinde gerçekleştirilen LGS'nin sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden yayımlandı. Zorlu sınavda 181 kişi tam puan aldı. Bakan sonuçların açıklamasından sonra sosyal medya hesabından liseye başlayacak öğrenciler için ''Hoş geldiniz'' paylaşımında bulundu.

Son dakika haberi... LGS (Liselere Geçiş Sistemi) sonuçları MEB'in internet sitesinden açıklandı.

181 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

LGS kapsamındaki merkezi sınavda 42 farklı ilden 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

KIZ ÖĞRENCİLER DAHA BAŞARILI

Merkezi sınavda kız öğrenciler, matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden başarılı oldu.

Merkezi sınavın sonuçları, sınav performansı ile öğrencilerin okuldaki başarılarının güçlü bağlantıya sahip olduğunu gösterdi.

BAKAN SELÇUK: LİSELERİMİZE HOŞ GELDİNİZ

Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Çocuklar, LGS sonuçlarında gördüğünüz puan sizin değil, o anki bilgilerinizin puanı. Tercihleriniz, gideceğiniz okulun adını belirleyecek; bilgiye nasıl tutunacağınızı, ne kadar okuyup ne kadar öğreneceğinizi yine siz belirleyeceksiniz.

Hepiniz, en yüksek puanı alan öğrencimiz de en düşük puanı alan da sınava katılan, katılmayan, katılamayan tüm çocuklarımız, liselerimize şimdiden hoş geldiniz.'' dedi.

LGS SONUÇ SORGULAMA 

SONUÇ EKRANINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

Terör destekçileri İsviçre'de Bayraktar TB2 maketi yaktı Vali Sezer'den Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi açıklaması Hudutsuz Sevda dizisinde ayrılık diziye damga vuracak...
Sonraki Haber