Son dakika depremler listesi 1 Mart! AFAD Kandilli az önce deprem mi oldu?

Son dakika depremler AFAD ile Kandilli Rasathanesi verilerine göre hazırlanıyor. Son depremler listesi ile Türkiye'de bugün nerede, saat kaçta, kaç şiddetinde deprem oldu sorularına yanıt alınıyor. Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketleri sonrasında artçı sarsıntılar için yanıt aranmaya başlandı. Az önce deprem mi oldu? İşte, 1 Mart son depremler listesi…

Son dakika depremler AFAD ile Kandilli Rasathanesi verilerini doğrultusunda giriliyor. 11 ilde yıkıcı hasarlara ve can kayıplarına neden olan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında artçı sarsıntılar devam ediyor.

Az önce deprem mi oldu, nerede, kaç şiddetinde gibi sorulara yanıt arayanlar AFAD ile Kandilli Rasathanesi tarafından yayınlanan son depremler listesini merak ediyor.

Deprem bölgesinde artçı sarsıntılar sürüyor. Son dakika haberine göre; Hatay'ın Antakya ilçesinde saat 10.20'de bir deprem yaşandı. AFAD son depremler listesi verilerine göre, 4.4 büyüklüğündeki sarsıntı, yerin 11.6 kilometre derinlikte gerçekleşti. Kandilli ise depremin büyüklüğünü 4,8 olarak duyurdu.

Artçı Deprem Nedir?

Ana depremden sonra meydana gelen sarsıntılara artçı sarsıntı denmektedir. Artçı sarsıntılar ana depremin hissedildiği merkezde gerçekleşir ancak şiddet olarak ondan daha küçüktür.

Eğer artçı sarsıntı ana depremden daha şiddetli gerçekleşirse bilinmelidir ki artçıdan önce meydana gelen deprem ana deprem değil öncü sarsıntıdır ve artçı sarsıntı adı verilen sarsıntı aslında ana depremdir.

Kandilli Rasathanesi Son Depremler İçin Tıklayınız

AFAD Son Depremler İçin Tıklayınız

İstanbullular dikkat: O bölgelerde elektrik olmayacak! CZN Burak'tan Neşet Turan ile ilgili yorumlara tepki! Boykot işe yaradı! Starbucks'ın geliri ocak-mart döneminde azaldı
Sonraki Haber