Son dakika! Anne babalar dikkat! Hem sizin hem de çocuklarınızın sağlıkları tehlikede! Süper enfeksiyon vakaları arttı!

Son dönemlerde artan üst solunum yolu rahatsızlıkları vatandaşları endişelendirmeye başlarken uzman isimden “süper enfeksiyon” çıkışı geldi. İşte süper enfeksiyonun ilişkin detaylar…

Son dönemlerde artan üst solunum yolu rahatsızlıklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan isimlerden birisi olan Altınbaş Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, şu an hastanelerde artan yatan sayısına gribal enfeksiyonların veya koronavirüsün sebep olmadığına dikkat çekti. Klinik ortamda dahi virüsleri birbirinden ayırt etmenin zorlaştığını belirten Özkaya, koronavirüs testleri negatif sonuç verse dahi o sonucun virüse yakalanılmadığını ispat etmeye yeterli olmadığını ifade etti.

Maske ve mesafe kurallarına uyulduğu dönem içerisinde herkesin mevsimsel enfeksiyonlara karşı direnç kaybı yaşadığını ifade eden Özkaya, bu durumun hastalıkların atlatılma sürecini de uzattığını belirtti. Ek olarak şu an “süper enfeksiyon” olarak adlandırılan bir rahatsızlığına daha bulunduğunu belirtine Özkaya, bu rahatsızlığın koronavirüs ve gribal enfeksiyonlarından ayrıldığını ifade etti. Anne babaları uyaran Özkaya, süper enfeksiyona ilişkin detayları paylaştı.

UZMAN İSİMDEN SÜPER ENFEKSİYON AÇIKLAMASI!

Süper enfeksiyona ilişkin açıklamalarda bulunan Özkaya, bu rahatsızlığın çocuklarda da görüldüğüne dikkat çekti. Ancak anne babaların çocuklara göre daha riskli bir grupta yer aldıklarına vurgu yapan Özkaya, şu ifadeleri kullandı: “Çocuklarda kusma, halsizlik ve ateş 3 gün kadar sürüyor. Enfeksiyonun ciğerlere inmiş olması durumunda ise hırıltı ve öksürük baş gösteriyor. Elbette ki çocuklarda bu semptomların görülmesi üzücü ancak bunlar ciddi bir hastalığa sebep olmuyor. Şu an çocuklarda sıklık ile astım ve bronşit görülüyor. Bu gibi durumlarda bir hekime danışılması şart. Virüs, esasen anne ve babalar için sorun teşkil ediyor. Ebeveynlerde süreç oldukça uzuyor. Ancak son bulgulara göre virüsün akciğer tutulumunun eskisi gibi olmadığı gözleniyor.”

SÜPER ENFEKSİYONDAN KORUNMANIN YOLLARI

Süper enfeksiyondan ve diğer virüslerden korunmak için özellikle maske kullanımına dikkat çeken Özkaya, toplu taşıma araçlarında ve diğer toplu yerlerde maske kullanımına tekrar geri dönülmesi gerektiğini ifade etti. Bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine de vurgu yapan Özkaya, virüslere yakalanılması durumunda bol bol dinlenilmesi gerektiğini de ekledi.

İlkay Gündoğan'dan Galatasaraylıları heyecanlandıran hareket Zuhal Topal'ın kızı Lina büyüdü! Annesinin boyuna yetişti... ABD'den Gazze açıklaması: İsrail savunmasız bırakılmıyor!
Sonraki Haber