Şivlik nedir, ne zaman, önemi nedir, nerede kutlanır? 2024 Şivlik tarihi!

Konya'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen Şivlilik kutlamalarının 2024 tarihi belli oldu. Regaip Kandili sabahında sokaklara çıkan çocuklar, komşularından "şivlilik" adı verilen şekerlemeler aldığı merak ediliyor. Peki, Şivlik nedir, ne zaman, önemi nedir, nerede kutlanır? İşte, 2024 yılında Şivlik'in ne zaman kutlanacağı hakkında merak edilenler...

Konya'da her sene geleneksel olarak düzenlenen Şivlilik kutlamaları, 2024 yılı için heyecanla bekleniyor. Özellikle Regaip Kandili sabahında, şehrin dört bir yanında coşkuyla karşılanan bu etkinlikte, çocuklar sokaklara çıkarak komşularından geleneksel "şivlilik" adı verilen özel şekerlemeleri almak için sabırsızlanıyor. Ancak, bu eğlenceli gelenek hakkında pek çok kişinin bilgi sahibi olmadığı göz önüne alındığında, Şivlik'in ne olduğu, ne zaman ve neden kutlandığı gibi sorular akılları kurcalamaktadır. Peki, Şivlik nedir, ne zaman, önemi nedir, nerede kutlanır? İşte ayrıntılar...

Konya'da yaşayan vatandaşlar, 2024 Şivlilik kutlamalarının ne zaman gerçekleşeceği konusundaki meraklarını gidermeye başladı. Üç ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle her yıl düzenlenen bu geleneksel etkinlik, 2024 yılında da devam edecek.

ŞİVLİK NEDİR, NASIL KUTLANIR?

Şivlilik kutlamaları, Regaip Kandili sabahında sokaklara çıkan çocukların, komşularından "şivlilik" adı verilen özel şekerlemeleri istemesiyle biliniyor. Bu özel gün, Konya'da yaşayanların sosyal etkileşimini artıran ve komşuluk ilişkilerini güçlendiren önemli bir gelenek olarak kabul ediliyor.

2024 ŞİVLİK NE ZAMAN?

2024 Şivlilik kutlamalarının tarihi, Regaip Kandili'nin bir gün öncesine denk geliyor. 11 Ocak 2024 Perşembe gecesi başlayacak olan bu özel etkinlik, Konya'da coşkuyla karşılanacak.

Her yıl büyük bir heyecanla beklenen Şivlilik kutlamaları, çocukların sevinçle sokaklarda dolaşmasına ve komşularıyla bir araya gelmesine vesile oluyor. Şivlilik geleneği, Konya'nın kültürel zenginliğini yansıtan önemli bir unsurdur ve vatandaşlar arasında dayanışmayı güçlendiriyor.

4 Mayıs 2024 Cumartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yaza girerken final yapan diziler hangileri? 3 Mayıs 2024 Cuma TJK at yarışı sonuçları açıklandı!
Sonraki Haber