Sivilcelerinizi kurutmak için bu yöntemleri mutlaka deneyin! İşte adım adım doğru cilt bakımı

Sürekli olarak sivilcesi çıkan kişilerin sivilcelerden kurtulması sanıldığı kadar da zor değil. Tam aksine sivilceleri kurutmak ve bir daha çıkmasını engellemek mümkün. İşte yöntemler…

Güzelliğin en önemli ögelerinden biri olan cilt bakımı, elbette mevsime uygun ve cilde yakışır nitelikte olmaları. Daha açık belirtmek gerekirse, yağlı cilt ile kuru cildin ya da karma cildin istekleri de ihtiyaçları da bir değildir. Özen isteyen cildin kendine has bir bakım oluşturulması için tanınması gerekir. Cilt bakım rutininizin doğru olduğu halde sivilceleriniz çıkıyorsa, birkaç konuya dikkat etmeniz iyi olabilir.

Kuru ciltlere göre, yağlı ciltlerin daha büyük sorunu olan sivilce ve akneler, pürüzsüz bir cildin önündeki en büyük engellerden birini oluşturuyor. Makyajın görüntüsünü dahi etkileyen sivilcelerden kurtulmak için ise, birkaç önlem almak ve cilt bakım rutinini oturtmak önemli. Buna rağmen sivilceleriniz çıkıyorsa evde yapabileceğiniz maskelerle de sivilcelerden kurtulmanız mümkün olabilir. Peki, sivilce nasıl kurutulur? İşte detaylar…

BESLENME VE CİLT BAKIM RUTİNİ ÖNEMLİ

Baştan belirtelim; sağlıklı vücut gibi sağlıklı cildin yolu da sağlıklı bir beslenmeden geçiyor. Zira iyi bir beslenme sivilceyi önlemenin temel faktörü. Kuru bir cildiniz olmasına karşın yağlı bir şeyler yediğinizde hemen sivilce çıkarabilirsiniz. Bu nedenle ilk olarak beslenmenize dikkat edin.

Beslenme kadar önemli olan bir başka konu ise, cilt bakımının doğru ve yerinde olması. Dediğimiz gibi, kendi cildinize uygun cilt bakım rutininizin ihtiyaçlarına göre kendiniz belirlemelisiniz. Ancak bu noktada cildinizi günde 2 kez mutlaka temizlemek ya da gözenekleri açmak için tonik kullanmak gibi ortak birkaç adımı cilt bakım rutininize eklemeniz önemli görünüyor.

MASKELER İLE CİLDİ DESTEKLEMEK GEREKLİ

Cilt bakım rutinine eklenecek olan maskeler de sivilceleri engellemede önemli bir rol oynayabilir. Bu noktada 1 yumurta akı ile iki yemek kaşığı bal ve 1-2 tatlı kaşığı limon suyundan elde edilecek olan yumurta akı maskesi, 15 dakika bekletilip, haftada en az 1-2 kez düzenli kullanıldığında sivilceleri kurutabilir.

Bir diğer sivilce çıkmasını engelleyen ve sivilceleri yok eden maske ise, zerdeçal maskesi. Yağ dengesini ve aydınlık veren bu maske için; 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı balı bir karıştırıp yüzünüze sürmeniz gerekiyor. 20 dakika sonra cildinizi durulayıp, maskeyi haftada 1-2 kez uygulayabilirsiniz.

İstanbul Boğazı'nda gemi trafiği yat yarışları nedeniyle askıya alındı Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin VAR koltuğuna yıldız hakem atandı Nihal Candan kilo alırsa tekrar cezaevine dönecek mi?
Sonraki Haber