Simgeleşmiş 'Cumhuriyeti biz böyle kazandık' fotoğrafının gerçek hikayesi! "O siyah ceketli adam..."

Cumhuriyetimizin 100. yılı yurtta coşkuyla ve gururla kutlanırken 1933 yılında Cumhuriyet kutlamalarında Hüsnü Kazım Özler tarafından çekilen “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” fotoğrafının hikayesi ortaya çıktı. İşte tarihe damga vuran o fotoğrafın gerçek hikayesi.

1933 yılında Cumhuriyet kutlamalarında Hüsnü Kazım Özler tarafından çekilen “Cumhuriyeti biz böyle kazandık” fotoğrafı, 90 yıl sonra tekrar canlandırıldı. İşte akıllara kazanın ve simgeleşmiş "Cumhuriyeti biz böyle kazandık" pankartlı fotoğrafın gerçek hikayesi.

1933 yılında Uşak'ta çekilen o meşhur fotoğraf, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan işgaline dur diyen kahraman Uşak halkının yüzündeki gurur ve mutluluğu resmediyor. Yazdıkları destanın 10. yılında davullu zurnalı bir törenle kutluyor o çok zor kazandıkları cumhuriyeti. Uşak'ın ilk fotoğrafçısı Hüsnü Kazım Özler, nam-ı diğer Foto Kazım o kutlamayı ölümsüzleştiren bu kareyi tarihe miras bırakan isim oluyor.

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Akaryakıtta yeni dönem bugün başladı Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut! Altın yatay seyirde! İşte 15 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları